Diari La Veu del País Valencià
El portal de Transparència del Consell suma 2.400.000 visites en dos anys

El portal de Transparència de la Generalitat, GVA Oberta, ha acumulat 2.456.958 visites en els seus 24 mesos de vida, la majoria en les seccions de l’agenda del Consell i dels alts càrrecs en 2017, amb un total de 286.932, i en la fitxa dels alts càrrecs, amb 282.201 visites, així com en l’organigrama, amb 203.118.

En un comunicat, el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha valorat de forma “positiva” aquest portal i ha destacat que gràcies a GVA Oberta “s’ha aconseguit tindre una eina amb la qual la ciutadania pot conéixer el funcionament de la Generalitat”. “Es tracta d’un portal didàctic i modern, igual que és un instrument eficaç per a garantir el dret d’accés a la informació perquè els ciutadans i les ciutadanes coneguen què es fa en l’administració pública valenciana”, ha explicat Alcaraz.

Al seu parer, s’ha avançat “bastant” en matèria de transparència i, per aquesta raó, des del Consell estan “molt satisfets per la resposta de la ciutadania, ja que GVA Oberta és una eina útil. Amb tot, Alcaraz ha assenyalat que s’ha “d’avançar” molt més en aquesta àrea.

El portal GVA Oberta ha anat introduint des de la seua engegada diferents seccions i millores que l’han fet més accessible i útil per a la ciutadania, convertint-se així en una potent i eficaç eina en la lluita contra la corrupció, prevenció de les males pràctiques i consulta ciutadana.

Entre els principals continguts que ofereix aquest portal de transparència es troben les qüestions bàsiques de transparència més sol·licitades, com ara sous i viatges d’alts càrrecs, regals rebuts, despeses de caixa fixa i contractes realitzats per la Generalitat.

A més, la ciutadania pot també consultar les despeses de caixa fixa, que fins a l’arribada de l’actual Consell eren opaques i inaccessibles fins i tot per als membres de les Corts i ofereix a més altres dades d’interés, com ara informació pressupostària, les despeses de publicitat institucional, despesa social o comerç exterior del País Valencià i els contractes de la Generalitat. També, aquest portal compta amb l’accés directe per a realitzar peticions d’informació pública de forma telemàtica.

A més a més, GVA Oberta compta amb un apartat que inclou la informació sobre les subvencions que la Generalitat concedeix als partits polítics amb representació a les Corts. També es poden consultar, a través de la nova aplicació Convenis GVA, tots els convenis signats per la Generalitat per diferents criteris de cerca.

Comparteix

Icona de pantalla completa