L'avaria de l'AVE Castelló-Madrid de diumenge es va produir per una "disfunció tècnica" del tren

Renfe destaca que des de la posada en funcionament de la connexió, el passat 23 de gener, "sols hi ha hagut una incidència"
/ València
29 gener 2018 01:00h
L\'AVE Madrid-Castelló ha registrat una incidència en els seus primers 28 serveis, segons Renfe.

L'avaria registrada aquest diumenge en un tren AVE que havia de cobrir el trajecte Castelló de la Plana-Madrid ha obligat Renfe a donar explicacions després de les dues incidències registrades des que el passat 22 de gener s'estrenara aquesta nova connexió d'alta velocitat. Després de les peticions d'informació per part de partits com Compromís i el PSPV o la mateixa Generalitat, a través de la Conselleria d'Obres Públiques, Renfe ha emés un comunicat aquest dilluns en què responsabilitza de l'avaria el tren previst per al trajecte i nega que els problemes siguen fruit de cap deficiència en la infraestructura.

Segons explica Renfe, "l'avaria tècnica registrada ahir diumenge en el primer AVE programat per a circular entre Castelló i Madrid es va deure a una disfunció tècnica del tren abans de la seua eixida, no imputable a la infraestructura". Aquesta avaria és, per a Renfe, l'única que ha patit aquest servei en els seus sis dies en funcionament. I és que Renfe obvia la parada no prevista del viatge inaugural amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a bord, ja que aquest és considerat com un servei especial. En aquest sentit, Renfe assenyala que des de l'inici de l'engegada del servei d'alta velocitat han circulat 28 trens AVE entre ambdues ciutats amb "una sola afectació registrada".

Pel que fa a la incidència d'aquest diumenge, Renfe assenyala que quan el seu personal "va tindre coneixement de l'avaria tècnica, i a fi de garantir la mobilitat dels viatgers, es va establir el protocol de transbord i es va encaminar els 47 passatgers a la primera circulació amb destinació València amb l'objectiu que pogueren continuar fins a Madrid en un altre AVE, amb el qual van arribar a la seua destinació amb 21 minuts de retard sobre l'horari previst". "Com a conseqüència d'aquesta demora, la companyia va establir ahir el compromís de puntualitat que suposa la devolució del 50% de l'import del bitllet per als viatgers afectats per aquesta incidència", conclou el comunicat.

next