Simpatitzants dels ultres del 9 d'Octubre es concentraran contra el "govern catalanista" i en suport dels agressors

El col·lectiu Defenem Valéncia fa una crida a manifestar-se el 4 de febrer a la plaça de Sant Agustí amb el lema 'Allí dónde todo comenzó, allí va a continuar'
/ València
30 gener 2018 01:00h
Un grup d\'ultres agredeix un jove durant la manifestació del 9 d\'Octubre

"Víctimes innocents de la política dictatorial del govern valencià comencen la desfilada en els jutjats de València [...] Persones innocents valencianes i espanyolistes que el dia 9 d'Octubre de 2017 a la vesprada van dir 'no' als invasors pancatalanistes que intentaven campar a plaer per la nostra ciutat". Així defineix el col·lectiu autodenominat 'valencianista' els ultres detinguts com a presumptes autors d'un delicte d'agressions la vesprada del 9 d'Octubre a València; mostrar la seua solidaritat amb aquests investigats pel jutjat és un dels motius de la concentració convocada per al pròxim 4 de febrer a la plaça de Sant Agustí de València.

Amb un llenguatge bel·licista, els organitzadors criden a participar en una concentració al mateix lloc on el 9 d'Octubre es van produir les agressions amb el reclam 'Allí donde todo comenzó, allí va a continuar'. El col·lectiu porta diversos dies anunciant aquesta convocatòria a través de la seua pàgina web i les seues xarxes socials, on assenyalen que l'acte compta amb l'autorització de la delegació del govern espanyol. Segons publica aquest dimarts El Mundo, fonts de la delegació han matisat que no s'ha donat permís a la concentració sinó que sols s'ha cursat la petició dels organitzadors comprovant que no hi haja cap altre acte convocat el mateix dia al mateix lloc.

La plataforma Defenem Valéncia no sols mostra el seu suport a les persones detingudes arran les agressions del 9 d'Octubre sinó que aprofita l'acte per a carregar contra els governs de València i de la Generalitat, als quals acusa de "catalanistes" i "dictatorials". En el comunicat penjat a les seues xarxes, on ja inclouen el manifest que es llegirà el dia 4 –escrit en un valencià no normatiu–, els organitzadors acusen el Consell de ser un "govern autonòmic venut a l'independentisme català i al govern central de Madrid", que utilitza els valencians "com a moneda de pagament a canvi de favors polítics". Tanmateix, critica els partits "declarats valencianistes" per "ocupar-se més de veure qui és millor o més important en lloc d'unir forces per a lluitar tots junts pel que tenim en comú: València, les seues senyes d'identitat, la seua història i el seu lloc davant la resta d'Espanya".

En un manifest que titulen 'Resistència Valenciana', els impulsors de la concentració fan una mena de totum revolutum i critiquen des de la política d'educació del Consell fins a la política de mobilitat de l'Ajuntament de València passant per l'acció municipal en les Falles o les ajudes a entitats que ells consideren que estan "a favor de l'independentisme". També demanen la derogació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, "l'eliminació de la imposició d'idees catalanistes dels col·legis", el "dret al bilingüisme" i la destitució de càrrecs públics com Vicent Marzà, Pere Fuset, Giuseppe Grezzi o Carlos Galiana que, segons ells, tenen la "clara intenció d'anul·lar, ofegar i soterrar tota la cultura, la història i les senyes d'identitat d'aquesta Comunitat".

"És moment de dir prou"

El manifest assegura que el valencià està "perdent la identitat com a poble sobirà" i avança: "No permetrem que tornen a segrestar la nostra veu, no permetrem que canvien el nom de la nostra terra, no permetrem que tornen a amputar la franja blava coronada de la nostra reial Senyera i no permetrem que ens roben les nostres falles, ara patrimoni de la UNESCO". La "cultura i la identitat valenciana", segons expliquen, està amenaçada pel govern de Compromís, "que compta amb el suport de Podem i del PSOE", per la qual cosa fan una crida a dir "prou".

Cartell de Defenem Valéncia convocant a la concentració.

"Fa ja 35 anys que els valencians callem davant la utilització de la nostra comunitat com a moneda de pagament a Catalunya a canvi de favors polítics en el govern de Madrid, però arriba el moment de cridar i de dir prou, de demostrar que els valencians som un poble unit i pacífic però no submís, que no suportarà ni una sola humiliació més i que, si no se'n van, els tirarem nosaltres sense violència però utilitzant el poder que ens dóna la democràcia, la nostra llibertat d'expressió i el nostre poder a les urnes", assenyalen. "El poble és sobirà i el poble valencià no vos vol; vos ho va demostrar el 9 d'Octubre, vos ho demostrarà hui i vos ho seguirà demostrant fins a aconseguir que no quede ni un sol record del vostre desastrós govern", conclou el comunicat.

next