Diari La Veu del País Valencià
L’Ivace aportarà diners per a l’adquisició dels nous autobusos híbrids de l’EMT

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, destinarà enguany 750.000 euros per a fomentar la mobilitat sostenible i reduir la dependència dels derivats del petroli. Part d’aquestos diners seran per als nous autobusos híbrids que adquirirà l’EMT.

Així doncs, l’Ivace, dependent de la conselleria d’Economia Sostenible, donarà suport a un total de 30 projectes presentats per ajuntaments i empreses que suposen la reducció dels consums energètics en el sector transport. Gràcies a aquests projectes, es deixaran de consumir 446 tones equivalents de petroli. Així mateix, aquesta reducció dels derivats del petroli evitarà l’emissió a l’atmosfera de més de 1.237 tones de CO2.

Així doncs, els municipis als quals l’Ivace ajudarà econòmicament en la realització de projectes de mobilitat urbana sostenible són Cullera, Alcoi, Bocairent, Betxí, Villena, Gandia , Banyeres de Mariola, Albalat dels Sorells, Sogorb, València (EMT) i Calp.

Amb açò, es pretén facilitar la transició a un nou tipus de mobilitat més sostenible en la qual adquirisquen protagonisme les formes de transport no depenents dels derivats del petroli. D’aquesta forma, se subvencionaran projectes pilot de mobilitat sostenible que contribuïsquen a millorar la qualitat de l’aire de les nostres ciutats, com ara la recuperació d’espais per al vianant, la millora del funcionament de la xarxa de transport públic, la incorporació de bicicletes en les flotes municipals, el control d’accés en vehicle a centre històric i els camins escolars assegurats.

Així mateix, impulsarà amb ajudes econòmiques la implantació de sistemes intel·ligents de transport públic urbà que contribuïsquen a la millora de l’eficiència de les flotes de transport públic urbà i afavorisquen una major utilització dels mitjans de transport públics.

Part d’aquestos diners es destinaran a l’adquisició de vehicles d’ús públic elèctrics, amb pila de combustible, híbrids, alimentats per gas natural o hidrogen. Així, són objecte d’ajuda els autobusos destinats a un servei públic i els turismes, furgonetes, motocicletes, quatricicles lleugers i pesats i bicicletes elèctriques destinats a la realització d’un servei de transport públic en espais urbans.

Cal destacar que aquestes línies d’incentius compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en un percentatge del 50% a través del Programa Operatiu Feder de la Comunitat Valenciana vigent per al període 2014-2020, dins de l’Eix Prioritari 4 (afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors).

Comparteix

Icona de pantalla completa