Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València s’adhereix al conveni per la mobilitat laboral de les víctimes de violència masclista

La Diputació de València ha aprovat aquest dimarts per unanimitat, en el ple ordinari de gener, l’adhesió d’aquesta institució al conveni impulsat entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a impulsar la mobilitat laboral de les empleades públiques víctimes de violència de gènere entre les administracions.

La corporació provincial ha destacat que aquesta és “una mesura preventiva que ja s’inclou en el primer Pla d’Igualtat de la història de la corporació provincial, engegat fa uns mesos”.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha valorat, en declaracions als mitjans de comunicació abans de començar el ple, la disposició d’aquesta institució a sumar-se al citat conveni per a “facilitar la mobilitat laboral de les funcionàries que són víctimes de la violència masclista”.

“Pensem que tot allò que puguem fer en aquesta lluita comuna contra la violència masclista sempre és benvingut. Aquest és un pas més en eixa direcció” amb la finalitat de “treballar des dels diferents àmbits de la gestió pública per a aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones”, ha manifestat Rodríguez.

Per la seua banda, la diputada d’Igualtat, Isabel García, ha assenyalat que “la possibilitat de mobilitat en el treball de les funcionàries que ho sol·liciten”, que s’ofereix a través del conveni, és “una mesura de protecció que avantposa la seguretat de les dones”, atés que “la llibertat és qüestionable tenint en compte que allò lògic seria que s’allunyara el maltractador i no la víctima”.

García ha donat la “benvinguda” a iniciatives com aquesta “mentre es desenvolupen un altre tipus d’actuacions més contundents”. La Diputació de València ha ressaltat el “paper fonamental” que ha tingut en el procés d’adhesió al conveni entre la Generalitat i l’FVMP,, l’àrea de Personal de la corporació provincial.

Així mateix, ha ressaltat que ha fet partícips d’aquest tràmit els sindicats, que han valorat una iniciativa que “avança en la protecció de les víctimes de violència de gènere”.

En el marc del conveni, les administracions públiques tenen la responsabilitat de comunicar a les víctimes de violència de gènere que ho sol·liciten les places vacants en la població o poblacions que indique la víctima, sense necessitat que siguen vacants d’obligada cobertura. En la mateixa línia, han de facilitar l’ocupació de la víctima en un altre lloc de treball de semblants característiques al que exerceix però en una localitat diferent.

Així mateix, s’ha de tramitar aquestes sol·licituds de trasllat de forma preferent i no comunicar en cap cas la destinació d’aquestes dones víctimes de violència de gènere perquè la protecció siga efectiva.

Quatre anys

L’acord, que té una vigència de quatre anys i que podrà prorrogar-se en terminis màxims de quatre anys, compta amb una comissió de seguiment i té com a objectiu “l’eliminació dels obstacles que pot comportar la mobilitat entre administracions públiques” per al col·lectiu a què es refereix, ha apuntat la Diputació.

La institució provincial ha agregat que, amb aquesta adhesió, dóna “un pas més” en el seu full de ruta “cap a la recerca d’una igualtat real que es posa de manifest tant en les ajudes als municipis perquè puguen desenvolupar els seus plans d’igualtat com en la implicació en el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista”.

Comparteix

Icona de pantalla completa