Diari La Veu del País Valencià
La neteja a Camins al Grau i el transport a l’Olivereta impedeixen l’aprovat del Govern de la Nau a tots els barris

Camins al Grau i l’Olivereta són els dos districtes dels 19 existents a la ciutat a València que no han aprovat la gestió municipal de l’Ajuntament de la ciutat. El primer l’ha qualificada amb un 3,3 i el segon amb un 4,2. Així ha quedat reflectit al Baròmetre Municipal d’Opinió Ciutadana de desembre de 2017 presentat ahir, que s’ha confeccionat a partir de 2.300 entrevistes a peu de carrer a persones majors de 18 anys empadronades a València, per tal de conéixer com es valoren els serveis municipals i quins són els problemes que més preocupen la població.

El principal conflicte que assenyalen des de Camins al Grau (el pitjor veïnat que ha avaluat l’Ajuntament) és el dèficit de neteja, amb un 48,8%, seguit de l’urbanisme, amb un 40,1%, i molt lluny queden les zones verdes, que registren un 2,2%. Les preocupacions de l’Olivereta es troben més repartides. El transport és la primera d’elles, amb un percentatge de 22,3%; l’urbanisme, un 16,6%, i, finalment, la neteja ocupa un 15,5%.

A nivell global de tots els districtes, tal com passa amb Camins al Grau, la neteja és l’àmbit que més atenció rep dels veïns en un sentit negatiu (26,5%). L’urbanisme supera en tres dècimes el 20%, mentre que l’ocupació queda en tercer lloc, amb un 13,1%; seguida de la seguretat i la convivència, que comparteixen percentatge, 5,8%. D’altra banda, el que més es requereix per part dels barris cap a l’Ajuntament és una millora en matèria urbanística (25,2%), també un augment en la qualitat de la recollida de residus i neteja (21,8%) i la gestió i la presència de zones verdes (14,2%).

La nota mitjana referent al nivell de satisfacció del districte on es viu és d’un 7,9. Aquesta percepció és més alta en zones com els Pobles del Nord, Benimaclet, Algirós, Poblats Marítims, Patraix, Campanar i Extramurs. En canvi, es redueix als barris de Quatre Carreres, Camins al Grau, Rascanya i Benicalap.

Pel que fa a la possible milloria observada per la ciutadania al seu veïnat de residència, guanya el fet que tot en general roman igual que l’anterior any (51,9%). Han notat canvis en positiu un 30%, mentre que un 17,9% opina que la situació ha empitjorat. Els districtes que creuen que hi ha hagut una major milloria són els Pobles de l’Oest, Campanar, Olivereta, Patraix, Pobles del Sud i la Saïdia. Per a Benicalap, Algirós, Pla del Real, Quatre Carreres, Camins al Grau i Pobles del Nord ha estat menor.

Els aspectes genèrics més valorats dels districtes són la varietat de serveis (24,8%), la proximitat al centre (21,8%), la bona convivència amb el veïnat (15,9%) i una xarxa de transport de qualitat (12,7%). Per contra, l’existència d’un fort moviment sociocultural (0,3%), que hi haja zones esportives (0,2%) i una oferta cultural variada (0,2%) són els elements que es tenen menys en consideració a l’hora d’atribuir qualitat a un barri.

Comparteix

Icona de pantalla completa