Diari La Veu del País Valencià
Sáenz de Santamaría demana buscar un altre candidat per a presidir la Generalitat de Catalunya

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, obrir una nova ronda de contactes per a triar un nou candidat a presidir la Generalitat de Catalunya i “salvar la situació generada” per l’expresident Carles Puigdemont.

Sáenz de Santamaría s’ha pronunciat en aquests termes en un desdejuni informatiu del Fórum Europa Tribuna Mediterrània, en el qual ha presentat una conferència de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, una vegada se li ha preguntat per l’ajornament del ple d’investidura de Puigdemont i els missatges de mòbil, publicats aquest dimecres, de l’excap de l’executiu català en els quals assegura que “Moncloa triomfa” i que el procés “s’ha acabat”.

Al seu judici, “ha arribat el moment que s’assumisca públicament el que diu en privat” i ha assenyalat que Torrent ha d’obrir una nova ronda de contactes amb els grups de la càmera autonòmica catalana per a “salvar la situació generada” per Puigdemont. “No em puc creure que entre els més de 100 diputats no hi haja ningú que puga recuperar la senda del consens i el diàleg”, ha subratllat.

Ha remarcat que l’obligació de tot govern és “pensar en els ciutadans”, com ha destacat que ha fet el Govern d’Espanya “en tota aquesta crisi”. “Toca pensar en el futur del nostre país i no el nostre propi”, ha insistit.

En aquest sentit, ha destacat que és el moment que Catalunya “es construïsca i es deixe de destruir” perquè recupere “l’estabilitat, la serenitat i la fortalesa que sempre ha tingut” en l’estat espanyol, que és “fort, unit i solidari”, ha reivindicat.

D’altra banda i qüestionada per les afirmacions de Torrent d’aquest dimarts, qui va assenyalar que “ni la vicepresidenta Soraya ni el Tribunal Constitucional decidiran qui ha de ser el president de la Generalitat”, la vicepresidenta del Govern ha subratllat: “Les dones també tenim dret al nostre cognom”.

Comparteix

Icona de pantalla completa