Diari La Veu del País Valencià
L’aeroport de Castelló preveu aconseguir 500.000 viatgers en 5 anys

El pla estratègic de l’aeroport de Castelló preveu aconseguir els 500.000 viatgers en els pròxims cinc anys, “amb la qual cosa el futur de la instal·lació estaria garantit i seria d’un servei extraordinari al seu territori”, segons ha assenyalat aquest dimarts el director d’Aerocas, Joan Serafí Bernat. Aquest augment de passatgers faria que es doblara el nombre de turistes estrangers que visiten la demarcació, xifrat actualment en 300.000. L’aeroport ha tancat l’exercici 2017 amb un balanç de 144.221 passatgers, xifra que caldria multiplicar per 8 per a que la base de Vilanova d’Alcolea deixara de costar diners a la Generalitat.

Bernat s’ha manifestat així durant el presentació de les línies mestres del pla estratègic de l’aeroport de Castelló, acte en el qual ha estat acompanyat pel secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme i president de la societat pública Aerocas, Francesc Colomer.

El director d’Aerocas ha destacat que l’aeroport no estarà exclusivament especialitzat en un aspecte, sinó que intentarà recollir totes les oportunitats de negoci i les accions que siguen positives per al territori, “encara que tindrà una vocació turística importantíssima”. Així, Bernat ha destacat les accions que preveu el pla estratègic de l’aeroport, entre les quals es troba augmentar la demanda turística. Sobre aquest tema, ha indicat que es constituirà un comité de rutes per a poder saber quines són les destinacions més útils per a Castelló.

A més, una altra acció consisteix en el fet que l’aeroport servisca de base a activitats complementàries d’aviació, com ara emergències, incendis o sanitat. El pla també marca com a objectiu que les instal·lacions aeroportuàries servisquen de base per a una escola de vol, així com que alberguen treballs especialitzats en l’àmbit privat, com ara la fotografia aèria o l’estacionament d’aviació privada.

D’altra banda, Bernat ha indicat que es durà a terme un estudi de mercat sobre la possibilitat de fer una explotació del mercat de manteniment, reparació i revisió d’aeronaus; se seguirà avançant en el pla de comunicació, i, “en unes setmanes”, es traurà a licitació el plec de condicions per a avançar en les autoritzacions per a poder urbanitzar la zona d’activitats complementàries. “Tot açò ha d’estar impregnat en la innovació tecnològica i en el respecte al medi ambient”, segons ha subratllat el director d’Aerocas, que ha afegit que la nova fase de l’aeroport s’afronta amb “optimisme i il·lusió”.

Francesc Colomer ha explicat que volien desenvolupar el pla estratègic “des de la base del realisme i cercant persones i institucions que aportaren valor al que faríem”. Segons ha dit, l’aeroport ha passat per una etapa “molt lligada a sanejar l’entitat i hem fet un esforç per a posar l’aeroport al servei de la societat”.

“A partir d’ací, cal seguir lluitant en els mercats pel posicionament i per construir un model territorial lligat bàsicament al turisme, però necessitem un gran full de ruta realista”, ha afegit.

El coordinador dels estudis i director de l’Institut de Desenvolupament Local de l’UJI, Vicente Budí, ha destacat que aquest pla estratègic s’ha elaborat després que, a través d’una consultora, s’haja realitzat un informe de treball de camp després de realitzar entrevistes a empreses d’aviació, aeroports o turoperadores per a saber les potencialitats de l’aeroport.

Segons aquestes dades, es van establir quatre línies de treball fonamentals i es van sol·licitar quatre informes a experts en la matèria sobre aeroports regionals d’Europa, activitats complementàries relacionades amb l’aeronàutica, manteniment i reparació d’avions i un quart informe per a saber com encaixar l’aeroport en el desenvolupament de la potencialitat turística de l’àrea de Castelló.

“D’aquests informes es van extraure recomanacions que parlen de la importància de l’aeroport quant a la seua potencialitat i que finxen la conveniència de crear un comité de rutes per a determinar les línies regulars o els vols xàrter que s’haurien de reforçar per a consolidar la infraestructura com a punt d’entrada de turistes a l’àrea de Castelló”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa