Diari La Veu del País Valencià
Un sindicat mèdic inicia accions en contra de l’exigència del C1 de valencià al personal sanitari

La Confederació Estatal de Sindicats Metges a la Comunitat Valenciana (CESM-CV) ha criticat “la iniciativa del Consell d’exigir el C1 de valencià als tècnics d’infermeria i infermers i metges” i l’ha qualificat com “una irresponsabilitat política” per “posar en perill la qualitat assistencial mèdica d’aquesta manera”, per la qual cosa iniciarà una recollida de signatures i exigirà “la dimissió del responsable o autors de l’avantprojecte”.

Segons ha afirmat el secretari general de l’organització sindical, Andrés Cánovas, mitjançant un comunicat, aquesta acció es realitza en al·lusió a l’avantprojecte de llei de Funció Pública aprovat divendres passat pel govern valencià per a la seua remissió a les Corts.

La CESM-CV ha assegurat que “no votarà” a favor d’aquest avantprojecte quan arribe el procés d’al·legacions i les taules generals amb els sindicats i ha assegurat que li “agradaria impugnar-ho”.

El secretari general de la delegació valenciana “posa com a antecedent allò ocorregut a les Illes Balears, on també es va imposar el requisit lingüístic als professionals del sector”. “A Eivissa s’han quedat sense radiologia per aquest motiu. S’estan carregant l’assistència sanitària. El que volem és que la Funció Pública no pose mà en la sanitat. Els ciutadans necessiten que es preocupen per la seua salut, no que les persones que les atenen parlen un idioma o un altre”, ha asseverat Cánovas.

No obstant açò, l’avantprojecte preveu una excepció en els casos en què s’acredite una mancança de personal. “Excepcionalment, en l’àmbit sanitari i de la salut, i en garantia dels serveis públics, si hi ha necessitat de personal i aquest no disposa de la competència lingüística acreditada, l’òrgan competent en matèria de personal de les conselleries corresponents podrà proveir els esmentats llocs de treball amb caràcter no definitiu”, resa un dels punts de la futura norma, que haurà de ser presentada a les Corts, segons la CESM-CV.

Segons Cánovas, “açò generaria una situació d’incertesa als treballadors, ja que seran contractats però no de manera fixa i estaran a costa que un altre professional amb el C1 de valencià ocupe el seu lloc”. “Ni tan sols és una espècie d’interinitat”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa