Conselleria deu 750.000€ a l'Ajuntament de Castelló en actuacions de benestar social

La portaveu del Bloc-Compromís, Ali Brancal, diu que el Consistori ha hagut d’avançar els diners
14 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló
 
Ali Brancal, portaveu adjunta del Bloc-Compromís a l'Ajuntament de Castelló, ha explicat que “per tal de finançar les activitats de serveis socials municipals, la Conselleria es va comprometre a aportar una quantitat durant el 2012, que encara no se sap quan es farà efectiva. Aquest deute puja del 2012 puja a 750.000 euros”.

Segons la representant nacionalista, “l'Ajuntament de Castelló ha hagut d'avançar eixa quantitat sense garanties efectives de pagament per part de la Conselleria de Benestar Social. Nosaltres hem preguntat en comissions quina és la postura de la regidoria al respecte i quines accions s'han fet per tal que es faça efectiu el pagament.  Els programes subvencionats son, per exemple, els d'emergència social, el servei d'ajuda a domicili, l'alberg de transeunts, les accions d'intervenció social. També part de despeses del personal que treballa a serveis socials”.

Ali Brancal ha explicat que “així mateix, també farem la corresponent pregunta parlamentària a les Corts, per conéixer de primera mà les previsions de pagament per part de la Conselleria de Justícia i Benestar Social. Els impagaments, que ja han ofegat moltes entitats que treballen en serveis socials, afecten també la bona marxa dels serveis socials municipals, que no sabem quan de temps  podran seguir prestant-se amb el nivell de qualitat que hem tingut fins ara”.

next