Diari La Veu del País Valencià
La mobilització pel manteniment de les unitats i llocs de treball continua
RedactaVeu / València

Ahir centenars de persones es van concentrar a València, Alacant i Torrevella en defensa del manteniment de les unitats, especialment d’Infantil, que l’arranjament escolar publicat el passat 18 de febrer suprimirà el curs que ve.

A les concentracions de València i Alacant, convocades per la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic, hi van assistir membres de la comunitat educativa de diferents escoles afectades per l’arranjament. A València, s’hi van concentrar representants del Sara Fernández, Ballester Fandos, Ramiro Jover (València ciutat), Sant Joan de Ribera (Burjassot), Cervantes (Alboraia), Joanot Martorell (Xeraco) o el Ciutat de Cremona d’Alaquàs que manté una tancada indefinida en el centre mentre no es modifique la supressió de la línia d’infantil. A Alacant, hi estaven representats, entre d’altres, el CEIP Alfonso X el Sabio, Gómez Navarro o Mora Puchol. Mentrestant, el Ciutat d’Oviedo de Torrevella es manifestava novament pels carrers d’aquesta localitat pel manteniment de l’escola.

A Castelló, demà cinc columnes es manifestaran a les 17h des de diferents escoles i es concentraran a les 18h en la Plaça Major. Les columnes eixiran des dels següents col·legis: A. Armelles, Herrero, Bisbe Climent, Mestre Canós i Blasco Ibáñez (adjuntem cartell amb els recorreguts).

Recordem que l’arranjament escolar previst per al curs que ve suprimeix 146 unitats d’infantil i 203 llocs de treball, la major supressió en la història recent, que qüestiona el manteniment de moltes escoles en el futur, ja que retallen l’entrada d’alumnat, fet que s’anirà arrossegant els pròxims anys. L’argument de la baixada de la natalitat no explica una retallada tan gran, ja que només afecta la xarxa pública, mentre que el mateix dia que es publicava l’arranjament, el DOCV també publicava la sessió de sòl públic a Elx i Calp per a la construcció de centres concertats. No té sentit, doncs, construir centres concertats nous, mentre els públics no només estan paralitzats sinó que pateixen retallades brutals, si l’argument fonamental és la baixada de la natalitat.

Per a STEPV, aquesta retallada es deu fonamentalment a la política de desmantellament de la xarxa pública -que, a més, escolaritza el 94% de l’alumnat en valencià-, per a fomentar la privatització de l’educació.

És per això que el Sindicat insta els centres educatius a continuar la lluita pel manteniment de les unitats i dels llocs de treball i anuncia noves mobilitzacions pròximament en aquest sentit.

Comparteix

Icona de pantalla completa