Diari La Veu del País Valencià
Heineken presenta un ERO que pot afectar 63 treballadors a València

La companyia cervesera Heineken Espanya, amb seu social a Sevilla, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectaria, en la seua primera proposta, 63 llocs de treball de la fàbrica que té situada a Quart de Poblet i 220 en total a tot l’estat espanyol.

Així, 40 empleats correspondrien als serveis centrals de Madrid, 81 a centres de Sevilla i la resta estarien repartits entre les altres oficines comercials de la companyia, segons un comunicat conjunt de la companyia Heineken i el comité intercentres, que van començar en la vesprada d’aquest passat dimecres la negociació d’aquest expedient.

Segons apunten, “es tracta d’un procés habitual en companyies que operen en entorns dinàmics i canviants” i Heineken Espanya està “en contínua recerca de l’excel·lència del negoci per a atendre millor el mercat, clients i consumidors”. En aquest marc, la companyia està duent a terme “iniciatives amb focus en l’eficiència i la millora contínua i ha identificat la necessitat d’escometre el referit procés de reestructuració”.

El comunicat assenyala que la presentació d’aquest procés està vinculada a les condicions que l’empresa i la representació social van acordar en el conveni col·lectiu de l’empresa, signat el passat mes de juliol. Així mateix, recorda que ambdues parts ja han negociat en el passat expedients de regulació d’ocupació, “sempre basats en mesures no traumàtiques i que afectaven fonamentalment treballadors en edats properes a la jubilació”.

D’aquesta manera, afirma que afronten el procés “confiant a aconseguir un acord satisfactori i coincideixen en la importància de mantenir la bona fe i reserva necessària que exigeix la negociació d’aquest tipus de processos” i es comprometen a comunicar als treballadors els avanços en la negociació. Aquesta empresa cervesera té fàbriques a Sevilla, Madrid, València i Jaén i a més posseeix oficines a Sevilla i Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa