Diari La Veu del País Valencià
Àgueda Micó tanca la porta a negociar els PGE amb Rajoy: Compromís no farà mai com el PNB

Compromís no vol que la pressió perquè l’estat espanyol tinga pressupostos en 2018 acabe caient sobre els seus muscles. El missatge llançat ahir pel empresaris a la vicepresidenta del govern espanyol que intentarien que els partits que governen el País Valencià acabaren donant suport als comptes estatals no resulta gens còmode en les files de la coalició valencianista.

La coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó, ha deixat ben clar que no pensen entrar al joc de “la vella política”, l’estira i arrosa amb el qual “un parell de partits nacionalistes (PNB i Coalició Canària)” permeten que el govern espanyol tire endavant el seu projecte de comptes públics a canvi de concessions per als territoris. La pressió dels empresaris, representats pel president de la CEV, Salvador Navarro, incideix sobretot en Compromís i els seus 4 diputats a Madrid, atés que els diputats del PSPV formen part d’un grup parlamentari –el del PSOE– que segueix les directrius del secretari general, Pedro Sánchez, contrari a la proposta de comptes públics de Rajoy.

Micó ha sigut ben explícita quan ha assegurat que “Compromís no farà mai com el PNB”. La també portaveu de Compromís ha posat com a condicions per tal d’asseure’s a negociar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que “servisquen per a salvar les persones i no els bancs” i que “facen justícia als valencians, tant pel que fa a les inversions com al sistema de finançament”. Arran d’aquestes condicions, Micó conclou que un pacte amb Compromís “eixiria massa car al PP” i per això veu més factible que els PGE s’aproven amb el suport de Ciutadans.

La líder valencianista ha reiterat que des de les forces que donen suport al govern del Botànic es considera “un xantatge” el suport als PGE de 2018 com condicio prèvia per a la reforma del sistema de finançament i ha reclamat la unitat de tots els partits valencians, en compliment dels acords signats a les Corts.

Comparteix

Icona de pantalla completa