Un pensionista de Meliana cobra dos cèntims més que al 2012

Vicent Cardells li sembla una broma 'de mal gust que la ministra ens envie una carta parlant-nos d’una nova fórmula de revalorització de les pensions'
27 febrer 2014 01:00h
RedactaVeu / Meliana
 
Com diu Vicent Cardells, pensionista de Meliana, “sembla una broma de mal gust que la ministra ens envie una carta parlant-nos d’una nova fórmula de revalorització de les pensions quan, al remat i en el meu cas, suposa que cobraré mensualment dos cèntims nets més que al 2012”. I és que, en el cas de Vicent, després de tota una vida de treball assalariat i ara amb una pensió de poc més de mil euros, l’augment del 0,25% de les pensions aprovat pel govern Rajoy per al 2014 li ha suposat una revalorització de 2,70 € al mes, però alhora li han augmentat la retenció de l’IRPF en 13,41 € al mes, amb la qual cosa el seu poder adquisitiu real es queda congelat.
 
El pensionista de Meliana entén que “este engany deu ser molt generalitzat, ja que a moltes persones amb una pensió molt normal com la meua li deu haver passat el mateix. És el que em diuen i del que es parla entre els majors. El que no ens explica la ministra en la carta és com haurem de fer front al dia a dia si totes les despeses bàsiques de la vida han pujat una barbaritat”. Així, es refereix al cost de la llum, de l’aigua, del gas, de la cistella de la compra per la pujada de l’IVA o, fins i tot, dels impostos municipals amb la pujada de la contribució urbana (IBI), que en molts casos suposa haver de destinar una part important de la pensió a aquesta finalitat.
 
Cardells reclama als responsables polítics que “no juguen més amb la bona voluntat dels pensionistes que, després de tota una vida treballant, ara hauríem d’estar gaudint del nostre temps i ens veiem obligats a preocupar-nos per si arribem al final de mes”. Cal recordar a més que, en molts casos, les pensions dels majors s’han convertit en l’únic refugi de moltes famílies que tenen els seus membres més joves sense faena i sense ingressos.

next