Diari La Veu del País Valencià
Habitatge garanteix que les ajudes per a rehabilitar vivendes arribaran als exclosos en 2017 per falta de pressupost

Els exclosos del pla Renhata de 2017 per falta de pressupost podran rebre les seues ajudes en la convocatoria de 2018. Així ho ha explicat aquest dijous la consellera d’habitatge Maria José Salvador, que ha assegurat que al tancament de l’any ja s’havien abonat els diners de les subvencions aproximadament al 50% dels beneficiaris.

L’any passat va ser el primer d’aquest projecte de rehabilitació de vivendes, del qual es van beneficiar uns 800 domicilis. De les 1.800 persones que van demanar les ajudes, algunes es van quedar excloses per manca de pressupost, que es va quedar en 3 milions d’euros. Aquesta inversió va generar un impacte econòmic de 12 milions d’euros.

Enguany, està previst que el pressupost arribe als 5,5 milions d’euros i, com a novetat, serà ampliable si la demanda és superior a l’esperada. D’altra banda, la consellera ha assegurat que els 14,5 milions invertits en 2017 en rehabilitacions exteriors com, per exemple, de façanes han tingut un impacte econòmic de 37 milions d’euros.

Alacant ha sigut la demarcació on menys incidència han tingut aquestes ajudes i la majoria dels diners han anat cap a València i Castelló. Salvador ha insistit que aquest pla naix impulsat pel clúster del taulell, molt present a Castelló, “on sempre s’ha parlat de la necessitat de crear un pla com aquest”. Amb els ajuntaments adherits a la taula de rehabilitació, la conselleria vol difondre aquestes ajudes perquè arriben a més gent.

Tal com ha explicat la Consellera, l’objectiu d’aquest pla, a banda de rehabilitar vivendes, era rescatar un sector i un ofici, com és el de la construcció, “molt castigat per la crisi”, igual que tots els subsectors que depenen d’ell. Ha insistit que la inversió en rehabilitació de vivendes crea més llocs de treball que la construcció de vivenda nova.

Comparteix

Icona de pantalla completa