Diari La Veu del País Valencià
Els grups suspenen el debat de la llei de l’Horta perquè el diputat del PPCV havia de declarar en un judici

Luis Santamaría havia de comparéixer ahir en judici en qualitat de testimoni. Estava citat a les 11 del matí, però “la fase testifical” es va retardar “considerablement”, segons va explicar el portaveu del PPCV en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports, Alfredo Castelló, en l’escrit on va demanar que se suspenguera la sessió, prevista per a les 16.30h, on s’havien de discutir diverses esmenes al projecte de la llei de l’Horta.

Castelló va fer constar a l’escrit que, a causa del “retard de diverses hores” al judici, el seu company Luis Santamaría no podria assistir-hi. “És l’única persona del nostre grup que té la documentació necessària, esmenes, etc.”, hi va afegir en una petició que va ser acceptada per la resta de grups quan els diputats ja es trobaven asseguts a la sala de comissions, preparats per a començar el debat.

Tot i que es va imposar el joc net parlamentari, les raons adduïdes per Alfredo Castelló no han convençut tots els representants de la resta de partits que assenyalen que l’ajornament es podria deure a la necessitat del PPCV de guanyar temps. Ahir mateix s’havien presentat una trentena d’esmenes transaccionals que haurien pogut servit per a acceptar algunes de les propostes fetes pels populars. La sospita dels parlamentaris és que el PPCV no havia tingut temps per a estudiar-les i, sobretot, per a consultar amb els sectors que assessoren aquest partit en una norma que afecta molts interessos agraris i immobiliaris.

La llei de l’Horta és un projecte de la Conselleria d’Habitatge per a l’ordenació i protecció del paisatge que envolta la ciutat de València. El PPCV s’ha pronunciat en contra de qualsevol mena d’intervenció pública que afecte els propietaris de terra. Luis Santamaría ha sigut especialment bel·ligerant pel que fa a la cessió forçosa de l’ús de les parcel·les agrícoles que no estiguen en explotació, una mesura que, al seu parer, emula el Gran Salt Endavant de Mao Zedong a la República Popular Xina.

Comparteix

Icona de pantalla completa