Diari La Veu del País Valencià
Air Nostrum, sancionada per no respectar el descans mínim dels seus tècnics de manteniment

La Inspecció Provincial de Treball ha notificat a la companyia Air Nostrum que estén acta d’infracció per a depurar responsabilitats administratives per no respectar els descansos mínims dels seus tècnics de manteniment d’avions.

La Inspecció considera que, de les actuacions de comprovació realitzades, existeix una comissió d’una infracció administrativa de l’ordre social per la “transgressió de temps de descans setmanal i diari dels treballadors, ja que es tracta d’una infracció greu”.

El sindicat CCOO-PV ha assenyalat en un comunicat que aquesta situació “pot afectar la seguretat aèria i que constitueix un risc per a la salut d’aquest col·lectiu” i ha instat el Consell “a no subvencionar empreses que no complisquen amb la legislació”.

Segons la central sindical, “l’empresa aèria imposa, des de fa més de cinc anys, torns de treball que no respecten la legislació mínima ni el conveni col·lectiu dels tècnics de manteniment”. “Açò provoca que l’acumulació d’esgotament, la falta de concentració, l’ansietat i els factors psicosocials augmenten seriosament el risc de fallades en els treballs i inspeccions que aquest col·lectiu realitza de forma diària, que poden arribar a afectar la seguretat aèria”, ha afegit.

En aquesta línia, ha afegit que s’estableixen torns “en els quals solament es descansa un dia a la setmana i els descansos diaris entre jornades es redueixen a huit hores”. CCOO al País Valencià assegura que “porta anys” sol·licitant a l’empresa “que adaptara els torns a la legalitat i advertint d’aquest risc sense que l’empresa rectificara”.

El sindicat ha recordat que va interposar una sol·licitud de mediació davant el Tribunal d’Arbitratge Laboral del País Valencià que va ser rebutjada per l’empresa. Posteriorment, l’Audiència Nacional, en 2016, va dictar sentència en la qual li va donar la raó encara que, segons assegura, l’empresa va seguir sense acatar-la “malgrat ser d’obligat compliment” i la va recórrer davant el Tribunal Suprem, que va mantenir la resolució de primera instància.

“Encara així, Air Nostrum segueix sense modificar els torns”, denuncia el sindicat, que explica que, per aquests motius, s’ha vist obligada a denunciar davant la Inspecció de Treball la situació. A més, recalca que, a data de hui, l’empresa no s’ha reunit amb el Comité d’empresa per a proposar solucions i els torns dels treballadors per a l’any 2018 “segueixen incomplint la llei, el conveni i les sentències fermes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa