Diari La Veu del País Valencià
Educació oferirà 3.600 vacants perquè els professors opten en el concurs de trasllats a una plaça definitiva

La Conselleria d’Educació ha informat els sindicats en mesa de negociació sobre la proposta de places vacants per al pròxim curs que permeten al professorat que no la tinga accedir a una destinació definitiva. Segons ha informat el departament que dirigeix Vicent Marzà en un comunicat, la proposta preveu 3.673 places vacants en tots els cossos de mestres i serà treballada amb els sindicats perquè en el període d’un mes s’oferiran aquestes places a aquell professorat valencià que faça la tramitació de concurs de trasllats.

La mesura té com a objectiu “fomentar la qualitat educativa per a l’alumnat d’escoles i instituts, ja que ajuda a treballar en equips de professorat més estables i que, curs a curs, es puguen dur a terme projectes pedagògics consolidats i millorar les condicions del professorat valencià”. Segons explica Educació, a aquestes places accedeix fonamentalment el professorat que encara no té una destinació definitiva i aquells docents que acaben el seu període de pràctiques i als quals es vol garantir una destinació definitiva el pròxim curs.

En el comunicat, Marzà assenyala que la mesura serveix per a “consolidar l’objectiu d’estabilitzar les plantilles docents amb més de 3.600 vacants definitives per al pròxim curs”. “Fins al curs 2015-2016 s’oferien entre 600 i 800 vacants d’aquest tipus i, des que el Govern del Botànic ha assumit Educació, les hem més que triplicat cada curs i hem acabat amb les expectatives de destinacions eternes que promovia el govern anterior”, assegura el conseller.

Educació assenyala que la proposta per al pròxim curs és de 3.673 places vacants dels cossos de mestres, professorat de Secundària, d’escoles oficials d’idiomes, de Formació Professional, d’escoles d’adults, catedràtics de Música i Arts Escèniques, professorat de Música i Arts Escèniques, professorat d’Arts Plàstiques i Disseny i d’altres cossos docents.

Comparteix

Icona de pantalla completa