El Sindicat d’Estudiants se solidaritza amb el Cremona d’Alaquàs

Considera l'acció dels tancaments com un “exemple” que marca el camí 'de la lluita decidida i amb força'
27 febrer 2014 01:00h
Cartell de protesta en el col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs.
RedactaVeu / València
 
El Sindicat d’Estudiants (SE) considera que el Ciutat de Cremona és el centre més afectat per la retallada en Infantil, i recorda que a tot el País Valencià, les retallades de la Conselleria d’Educació suposaran 119 aules menys en Infantil i 33 en Primària. En la mateixa nota, apunta que la comunitat d’aquest col·legi "és un exemple i marca el camí: la lluita decidida i amb força”, es diu.
  
La nota de premsa denuncia que l’eliminació d’unitats en els centres públics “és un greu atac, però només l’últim, a l’ensenyament públic per part de la Generalitat del PP”. “Mentre lleven aules a la pública, augmenten les aules subvencionades a la concertada. On queden les paraules de Fabra, que tancava RTVV per no tancar centres públics?”, manifesten des de SE.
 
A més, per al SE, aquesta retallada té més efectes ja que, “per un costat, es poden perdre fins a 250 llocs de treball docent” i, per altra, “la gran majoria de les unitats afectades seran de les línies en valencià”.
 
Per això, el Sindicat d’Estudiants considera que “es dificulta més encara el dret de tots els nens i joves a aprendre l’idioma, just després de l’eliminació d’RTVV, principal mitjà de comunicació en valencià”.
 
El SE sosté que enfront d’aquesta ofensiva “que inclou també la retirada de beques, la prohibició d’usar programes informàtics sense llicència, la reducció del nombre d’interins i la LOMCE”, cal reaccionar de forma “generalitzada, bé organitzada, massiva i contundent”. “Els veïns de Gamonal, la Marxa Blanca... i també els pares, mares i docents del Ciutat de Cremona, marquen el camí. No podem deixar-los sols”, asseguren.
 
Proposta de vaga "des de ja"

Per altra banda i en la mateixa línia, el Sindicat d'Estudiants ha proposat organitzar i convocar “des de ja” d’una vaga de tota la comunitat educativa, “preparada centre a centre a través d'assemblees conjuntes de professors, estudiants, mares i pares on decidir les reivindicacions, votar la vaga i triar representants per a assemblees locals o provincials”.

“Els dirigents de la FAPA, d’STEPV, de CCOO i de FETE-UGT han de posar-se, junt al Sindicat d’Estudiants, al front de la lluita, i donar una alternativa concreta per a parar els plans de desmantellament de la pública. El govern de Fabra està més feble que mai, ara és el moment”, asseguren. El SE creu que la millor data per a aquesta vaga és el 27 de març, “ja que el 26 i 27 hi ha una convocatòria de vaga a tot l’Estat, per part del Sindicat d’Estudiants, per continuar la lluita contra la LOMCE.


 
next