Diari La Veu del País Valencià
L’interior nord de la demarcació d’Alacant rep les primeres nevades de l’any

La neu ha tornat a fer acte de presència al País Valencià després de les nevades de fa una setmana al nord de l’interior de Castelló. En aquest cas ha estat el nord de la demarcació d’Alacant el que s’ha tenyit de blanc des de primeres hores d’aquesta matinada.

Diferents punts de les comarques de la Marina Alta, l’Alcoià, el Comtat i l’Alacantí estan rebent nevades i també algunes serres de l’interior sud de València. Bocairent, la Torre de les Maçanes, Benillup, Banyeres de Mariola, Fageca, Tollos o Castell de Castells són algunes de les poblacions on la neu ha quallat.

El temporal, a més, ha obligat a suspendre les classes al col·legi i l’institut de la localitat de Benilloba, segons ha confirmat l’Ajuntament. També s’ha suspés l’activitat lectiva a la Torre de les Maçanes, al CRA de Mariola-Benicadell, Tàrbena i Benifato, han informat des de la Conselleria d’Educació.

Així mateix, l’Ajuntament d’Alcoi ha indicat que s’ha tancat l’accés al Parc Natural de la Font Roja i que la neu ha començat a caure sobre la ciutat a partir de les 09.30 hores, encara que sense arribar a quallar.

On sí que ha quallat la neu ha sigut a la zona esportiva d’Alcoi, on, tot i que l’alerta per neu acabava a les 12 hores d’aquest divendres, des del consistori s’ha insistit que en funció de l’evolució meteorològica s’informarà sobre la possible suspensió de les activitats esportives previstes per a aquest cap de setmana.

Per la seua banda, el Consorci Provincial de Bombers ha hagut d’intervindre per a ajudar el conductor d’un cotxe que s’havia quedat bloquejat en la CV-752 entre Tàrbena i Castell de Castells.

Carreteres

Per la seua banda, des del Centre de Gestió de Trànsit han confirmat que la neu s’està deixant sentir sobre les vies entre Onil i Xixona. Tanmateix, encara que està quallant sobre la calçada no està afectant la circulació de moment.

Amb tot, la pàgina web de la DGT assenyala incidències per meteorologia adversa en la CV-794 a Bocairent; CV-657 a Fontanars dels Alforins; CV-800 a Xixona; CV-81 a Bocairent i, en la CV-803 a Onil.

Segons la informació actualitzada de l’estat de les carreteres del Centre de gestió i seguretat viària, hi ha restriccions al pas de camions a causa de la neu en punts de la A-7, a l’altura del Port d’Albaida, així com en la CV-712 en Margarida-Vall d’Ebo, la CV-70 i la CV-700 a Muro d’Alcoi-Alfara.

Precipitacions de més de 23 l/m2

El pas del temporal pel País Valencià ha deixat fins a 23,6 litres per metre quadrat d’acumulat fins a les 9 hores d’aquest divendres, segons ha informat l’Aemet.

La localitat que ha registrat majors precipitacions ha sigut Xàbia, amb 23.6 l/m2; a Murla, 23.4 l/m2; a l’Atzúbia, 22.2 l/m2; a l’aeroport d’Alacant-Elx 22.1 l/m2; a Pego, 17.8 l/m2; a Alacant, 16.4 l/m2; a Rojals, 14.8 l/m2; a Oliva, 14.1 l/m2; a Alcoi, 11.4 l/m2, i a Miramar, 11.2 l/m2.

Comparteix

Icona de pantalla completa