Diari La Veu del País Valencià
El Comité de Garanties del PSPV es reuneix en haver detectat 169 inscripcions noves per a les primàries

El Comité de Garanties del PSPV es reunirà aquest divendres per a abordar la situació generada de cara a les primàries comarcals i locals que se celebren el diumenge, després d’haver-se detectat un total de 169 integrants nous del cens, “afiliats directes” que es van inscriure per Internet i que ara han passat a formar part d’una agrupació concreta.

Segons han explicat fonts de Blanqueries a Europa Press, van ser les mateixes agrupacions les que van avisar que a través del Portal d’Agrupacions s’estaven produint altes de persones que no estaven en el cens oficial tancat abans del Congrés Federal en què es va triar Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE. Segons els estatuts, és aquest cens el que regeix per a la resta de convocatòries: nacional, provincial, comarcal i local.

Així, els socialistes valencians van avisar Ferraz d’aquest fet i en un primer moment no va haver-hi resposta, encara que posteriorment el PSOE va indicar que aquestes persones podrien tindre dret a vot. En total, s’han detectat 169 afiliats directes que han passat a pertànyer a agrupacions concretes; d’aquests, 112 a la demarcació de València, 50 a Alacant i 7 a Castelló.

Les mateixes fonts han precisat que el fet que aquestes persones passen a formar part del cens de votants per a les primàries del diumenge suposa una alteració d’aquest. A més, s’han produït en “llocs molt estratègics” com la ciutat de València, amb 55 nous integrants de les llistes.

En la reunió d’aquest divendres, després de la qual es convocarà els secretaris d’organització comarcals, s’intentarà donar una solució a la situació per a garantir la “transparència” i la “pau” durant la jornada del diumenge. A més, Blanqueries està a l’espera de rebre el cens oficial, que estava previst que arribara aquest dijous.

Comparteix

Icona de pantalla completa