Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa que el Congrés se sume a la vaga feminista del 8 de març

Els diputats de Compromís al Congrés han registrat un escrit a la Taula de la cambra en el qual sol·liciten la paralització total del treball parlamentari per al dia 8 de març, dia internacional de la dona.

Compromís demana que la institució se sume a la vaga feminista perquè “el Congrés demostre el seu compromís en la lluita per la igualtat real entre homes i dones en tots els àmbits de la societat, incloent el de representativitat política”.

La portaveu d’Igualtat de la formació valenciana, Marta Sorlí, ha defensat que no volen que el 8 de març les institucions es limiten a penjar llaços o fer escrits i tertúlies de dones per a reivindicar la igualtat de gènere.

“La igualtat real entre homes i dones solament arribarà quan les organitzacions feministes i les institucions treballem de la mà. Per açò, demanem que el 8 de març es paren tots els treballs parlamentaris, volem que el Congrés, com a màxima representació del poble, estiga al costat de la vaga feminista”, ha explicat Sorlí.

Per a la diputada de Compromís, des del partit porten “anys reivindicant que les dones volem viure en igualtat de condicions, no volem que ens maten, volem cobrar el mateix que els nostres companys. És el moment que les paraules es transformen en fets i evidenciem públicament que el Congrés està del costat de les dones, del costat de la igualtat”.

Fa un any, la formació valenciana ja va intentar que la cambra baixa s’adherira a l’Atur Mundial de Dones, impulsat en l’estat per la Plataforma Feminista 7-N amb la finalitat de detindre les feines, les aules, les cures i el consum.

Comparteix

Icona de pantalla completa