Les entitats bancàries renoven durant un any més el contracte de serveis financers per a la Generalitat

La licitació inclou el finançament de més de 2.253,3 milions de deute a curt termini
/ València
3 febrer 2018 01:00h
A la licitació han acudit totes les entitats financeres que en el contracte vigent han estat treballant amb la Generalitat.

La secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, i el director de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, han signat amb representants d'entitats bancàries el contracte de serveis d'operacions de crèdit i serveis financers per a la Generalitat. El contracte inclou, d'una banda, la concessió de línies de crèdit i, d'una altra, els serveis bancaris de comptes, recaptació, cobraments i pagaments, entre d'altres.

Ferrando ha destacat que "totes les entitats del sistema financer valencià han mantingut la seua permanència en el contracte de finançament per a la Generalitat i l'Institut Valencià de Finances durant un any més". El contracte, que va entrar en vigor el 27 de febrer de 2017, tenia una vigència de dos anys i ha sigut renovat per totes les parts per un any més, prorrogables per altres dos.

La licitació inclou el finançament de més de 2.253,3 milions de deute a curt termini, dels quals 2.133,3 milions corresponen a la Generalitat i 120 a l'IVF. El total de la Generalitat engloba 785,3 milions de pòlisses de crèdit, 1.175,5 milions de línies de confirming i 172,5 milions en préstecs a curt termini.

A la licitació han acudit totes les entitats financeres que en el contracte vigent han estat treballant amb la Generalitat, és a dir, CaixaBank, Sabadell, BBVA, Bankia, Santander, Cajamar, Ibercaja, Caixa Ontinyent, Caixa d'Enginyers, el Banc Cooperatiu i Abanca.

Per a Clara Ferrando "és clar que les entitats financeres confien en la solvència de la Generalitat i en el creixement sostingut de la nostra economia. És la millor mostra que el Consell està fent bé les coses. En anteriors legislatures l'administració pública valenciana va tindre problemes per a adjudicar la licitació dels seus serveis financers. Això és cosa del passat. Ara generem confiança".

A més dels serveis bancaris habituals per als comptes bancaris de la Tresoreria de la Generalitat (pagaments, transferències, ingressos de xecs, transferències a l'estranger...), el contracte també inclou els comptes de centres docents públics no universitaris, els comptes de les institucions de la Generalitat i les operatives del sector públic, així com la participació en els convenis financers que realitze la Generalitat i la col·locació d'excedents de tresoreria.

En la valoració de les propostes presentades pels licitadors s'han inclòs criteris de baremació, on s'ha tingut en compte el compromís social de l'entitat financera en cas d'empat. Així, s'han valorat les entitats que acrediten que no apliquen actuacions de desnonament d'ocupants d'habitatges en el marc de processos judicials d'execució hipotecària i que ofereixen la possibilitat de dació en pagament dels seus deutors hipotecaris, a més de la possibilitat de lloguer social.

next