Diari La Veu del País Valencià
El Consell Rector de la CVMC remarca que totes les candidatures a la direcció van ser revisades pels seus membres

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha insistit que totes les candidatures a la Direcció General, ocupada per Empar Marco, “van ser revisades, llegides i avaluades per tots i cadascun dels membres” de l’òrgan i que “les puntuacions finals van ser atorgades per unanimitat”. Així ho ha expressat “amb rotunditat” el Consell a través d’un comunicat en el qual fa referència a “informacions publicades en diferents mitjans de comunicació sobre el procés de selecció de les candidatures a la Direcció general”.

D’altra banda, el màxim òrgan de la Corporació es va reunir aquest passat divendres a Burjassot per a avaluar si hi havia incompatibilitat en el càrrec de conseller per part de Vicent Vergara, després de conéixer-se a través dels mitjans que hauria nomenat la seua dona administradora única de Publicaciones Turia. Vergara va aportar en la sessió un informe jurídic sobre les característiques de Publicaciones Turia S.L., que edita setmanalment la Cartelera Turia, i sobre la normativa d’incompatibilitats dels consellers, que estableix que “la possible relació d’empreses audiovisuals amb la Corporació no deriva en una incompatibilitat manifesta per a ocupar-se del subministrament, dotació de material o programes”.

Respecte al seu lloc com a administrador únic de Publicaciones Turia S.L., en el document va assenyalar que “no existeix cap incompatibilitat” perquè cessarà del seu càrrec després del canvi en l’òrgan d’administració de la mercantil. Per tant, no veu que això puga impedir el desenvolupament del seu càrrec com a membre del Consell Rector. “En el supòsit de Publicaciones Turia, l’activitat desenvolupada és la publicació d’una cartellera d’oci, per la qual cosa la seua activitat no està relacionada amb la que té encomanada per llei la Corporació”, va subratllar el conseller en el seu informe.

La resta de membres del Consell Rector de la CVMC van escoltar els arguments i van considerar que Vicent Vergara “no incorre en cap de les incompatibilitats” que estableix la llei de creació de la Corporació. Des de l’òrgan recalquen, a més, que “les decisions que pren el Consell estan desvinculades de qualsevol incompatibilitat en què els seus membres pogueren incórrer, tot i que no és est el cas”.

Vicent Vergara, juntament amb els també consellers Vicente Cutanda, Maria Lozano i Mar Iglesias i el president Enrique Soriano, serà membre de la comissió que escollirà els quatre components del Consell de la Ciutadania. Aquest òrgan té previst assessorar en matèria de programació i de continguts la radiotelevisió pública À Punt, prestar assistència a la política de programació de la Corporació i oferir la perspectiva de la diversitat que hi ha en la societat.

Comparteix

Icona de pantalla completa