Diari La Veu del País Valencià
El PSPV acata la decisió de Ferraz sobre el cens però demana que es millore el procediment d’afiliació

La Comissió Nacional de Garanties Electorals del PSPV-PSOE ha acordat aquest dissabte acatar la decisió de la Comissió Federal del Partit Socialista respecte al cens de les primàries locals i comarcals que se celebren aquest cap de setmana, encara que ha reclamat millorar els procediments d’afiliació en futurs processos per a “evitar interpretacions que ho pogueren distorsionar”.

Així ho recull l’acta, a què ha tingut accés Europa Press, de la trobada que ha tingut lloc a Blanqueries per a abordar el cens de les primàries locals i comarcals d’aquest diumenge, 4 de febrer, després d’haver detectat 169 ‘afiliats directes’ amb dret a vot en punts estratègics, com València capital, amb 55 integrants, que no estaven en l’oficial.

La direcció federal del PSOE va remarcar aquest passat divendres que no ha donat validesa a noves altes, sinó que es tracta de trasllats i afiliats “amb plens drets i les mateixes obligacions que la resta”, si bé depenien directament de les federacions igual que els militants.

Ferraz va recordar sobre aquest tema que, en juliol de l’any passat, la Comissió Federal d’Ètica i Garanties va adoptar un acord sobre les qüestions censals que fixa la possibilitat que aquests ‘afiliats directes’ participaren en els processos congressuals. Es tracta de “militants amb plens drets amb caràcter general”, per la qual cosa poden participar en les primàries, van subratllar des de la direcció del partit.

Després d’analitzar la situació, Blanqueries ha decidit acatar aquesta situació, si bé ha remarcat que no comparteix “part del seu contingut” i que veu necessari millorar els processos d’afiliació de cara a futurs processos, amb l’objectiu d'”evitar interpretacions que pogueren distorsionar-ho”.

Comparteix

Icona de pantalla completa