Diari La Veu del País Valencià
La Diputació edita un vocabulari de ‘Moros i Cristians’
Europa Press / València.

El Butlletí Oficial de la Província de València (BOP) ha publicat les bases del programa d’assistència tècnica lingüística de la Diputació de València que inclou les campanyes de foment del valencià de 2014. Una de les principals novetats d’enguany és el vocabulari de ‘Moros i Cristians’ que arreplega terminologia específica d’aquesta celebració, segons ha informat en un comunicat la Institució.

La campanya, titulada ‘Festes tot l’any: Moros i Cristians’, inclou cartells, díptics i un vídeo stop motion que assenyalen les paraules més representatives de la festa.

Així mateix, ha explicat que el disseny del cartell és de Sira Mollà i el vídeo ha sigut realitzat per Bàrbara Boscà, guanyadores ambdues del concurs d’idees de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. La campanya ja ha sigut presentada en municipis com Ontinyent i Oliva.

Juntament amb aquest vocabulari, la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València oferirà altres materials per al foment de l’ús del valencià amb la col·laboració de les Oficines de Promoció Lingüística.

Entre altres campanyes destaca la de cartells de ‘Rebaixes’, ‘Cartes als Reis’, ‘En valencià està més bo. El teu pa, al teu forn’ i una aplicació web per a dissenyar postals interactives de felicitació i celebració de festes en valencià.

També està prevista una nova edició del taller de doblatge al valencià ‘Vols doblar una pel·lícula en valencià?’ i l’exposició itinerant ‘Sent i respira valencià’ continuarà el seu periple pel País Valencià.

El programa d’assistència tècnica contempla també la col·laboració en matèria de traducció i correcció de textos, assessorament en llenguatge administratiu i jurídic i formació en valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa