Diari La Veu del País Valencià
El professorat associat de la Universitat de València denuncia que la institució no convoca el comité de vaga

La Plataforma PDI (Personal Docent Investigador) Associat de la Universitat de València (UV) ha denunciat que la institució “continua sense convocar el comité de vaga, com és preceptiu legalment”, després de 18 dies des de la presentació del preavís de vaga indefinida i que únicament ha fixat per a divendres vinent, 9 de febrer, la taula negociadora per a abordar la situació amb els representants dels sindicats.

Segons ha informat la plataforma en un comunicat, la Universitat ha respost en aquests termes, a través d’un correu, el seu requeriment d’un compromís per a donar resposta a les demandes del col·lectiu d’associats de la UV, en vaga indefinida des de dilluns passat, 29 de gener.

PDI Associat ha explicat que la Universitat els va traslladar la seua intenció de remetre als representants sindicals de la taula negociadora del pròxim divendres “un document que done resposta als cinc punts plantejats pel comité de vaga” i amb una anterioritat d’almenys 72 hores “donada la situació actual d’excepcionalitat”, atés que habitualment s’empra una setmana abans.

Davant aquesta situació, els associats han recordat que van presentar el preavís de vaga indefinida el dimarts 23 de gener i que la UV va convocar dijous passat, 1 de gener, la taula negociadora “sense cap document”.

Segons el col·lectiu, “després de quatre hores de discussió, el gerent va dir que la situació era inèdita perquè s’havia convocat una vaga unilateral”, a més d’afirmar que els sindicats “tenien un problema”. En aquesta trobada, per tant, no es va abordar “cap dels aspectes” inclosos en les demandes del professorat.

Des de PDI Associat insisteixen que han passat 18 dies des de la presentació el preavís de vaga indefinida. “De qui és la irresponsabilitat que l’alumnat no tinga classe?”, plantegen.

Comparteix

Icona de pantalla completa