Diari La Veu del País Valencià
Vilafranca, Ares i Castellfort tindran un metge a cada municipi fins que la neu permeta els desplaçaments

La neu ha arribat a l’interior nord de Castelló i ha provocat que la Generalitat active el bloqueig preventiu en els centres sanitaris de la xarxa pública dels municipis de Vilafranca, Ares i Castellfort. Això implica que en cada poble es quede un metge fins que l’estat de les carreteres permeta els desplaçaments, segons ha informat el Departament de Salut de Castelló.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha actualitzat aquest matí els avisos per nevades i ha anunciat que en algunes zones es mantindran activats fins dimarts, 6 de febrer.

Així, l’interior nord de la demarcació de Castelló està en avís taronja des d’aquest diumenge a les 3 de la matinada fins dimarts a mitjanit. Des d’aleshores fins al migdia estarà en avís groc. S’espera acumulació de neu de fins a 15 cm a partir dels 800 – 1000 metres.

Pel que fa a l’interior sud de Castelló, hui està en alerta taronja, mentre que demà i fins dimarts al migdia baixarà al nivell groc.

En el cas de l’interior nord i sud de la demarcació de València, l’avís taronja ha començat aquest diumenge a les 3 de la matinada i, de moment, no està previst que s’amplie a dilluns.

La setmana arrancarà amb el predomini de cels nuvolats, precipitacions més probables al terç nord, termòmetres sense canvis a excepció de baixades en les mínimes i gelades en les zones altes de l’interior. Les pluges començaran a remetre durant dimarts i dimecres, quan ja seran de caràcter ocasional.

Precaució a la carretera

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha recomanat planificar els viatges i consultar l’estat de circulació de les carreteres amb motiu de l’avís especial d’AEMET i la Delegació del Govern ha declarat la preemergència en carreteres de l’Estat a la demarcació de Castelló, com ara l’A-23, la N-234 i la N-332.

Segons la informació actualitzada a les 10 del matí, la neu ja ha complicat la circulació en diverses carreteres de la demarcació de València i s’ha impedit el pas de camions. Es tracta de les carreteres A-3, N-330, N-420, N-3 i N-332.

Comparteix

Icona de pantalla completa