Diari La Veu del País Valencià
Agricultura destinarà tres milions d’euros a ajudes per a la promoció de vins fora de la Unió Europea

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat les ajudes al sector vitivinícola per a la promoció en mercats estrangers. El departament que dirigeix Elena Cebrián preveu destinar tres milions d’euros a aquest programa, la convocatòria del qual s’ha publicat ja en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

L’objectiu d’aquesta via de finançament consisteix en la subvenció d’accions i projectes de promoció en països tercers –no pertanyents a la Unió Europea–, incloent-hi tant missions inverses com la participació en fires comercials, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquestes ajudes estan orientades als cellers, cooperatives, consells reguladors, associacions, consorcis, organitzacions de productors i interprofessionals del País Valencià.

Els vins que podran acollir-se a aquesta iniciativa són els produïts amb Denominació d’Origen, els vins amb indicació geogràfica protegida i els que indiquen el tipus de raïm amb què estan elaborats.

Aquesta iniciativa s’uneix a altres que desenvolupa la Generalitat orientades al sector del vi i de la indústria agroalimentària, adreçades a la promoció comercial i que donen la participació dels cellers valencians en fires i fòrums comercials internacionals.

Comparteix

Icona de pantalla completa