Diari La Veu del País Valencià
La neu obliga a circular amb cadenes als Ports i al Baix Maestrat

El temporal de fred i pluges està provocant dificultats en la circulació de diverses carreteres del País Valencià, que acaba el dia sense carreteres tancades al trànsit a causa de les nevades, però és obligatori l’ús de cadenes en les comarques dels Ports i Baix Maestrat, segons ha informat el 112 CV al seu compte de Twitter.

Aquesta obligatorietat de cadenes afecta els trams de carreteres a les localitats de Fredes, Coratxà, Herbes, i de Morella a Vallibona, d’Olocau del Rei a la Todolella i de Castellfort a Vilafranca.

A alguns trams de les comarques dels Ports, l’Alcalatén, la Vall d’Albaida, l’Alacantí i l’Alcoià hi ha avís de precaució per gel, per la qual cosa els vehicles pesats hauran de romandre al carril dret amb la prohibició d’avançar. Així mateix, a la N-234, al terme de Barraques, el trànsit està restringit a camions i autobusos.

La resta de carreteres estan obertes amb avís de precaució, ja que la calçada és viable amb “possible evolució negativa”, segons les mateixes fonts.

La detenció de la neu en les últimes hores ha reforçat l’efectivitat dels treballs de neteja de les rutes assignades al Consorci de Bombers, que ha informat que els treballs continuaran fins al vespre i que el dispositiu estarà llest per a ser activat de nou a les 7.00 del matí.

Suspeses les classes al Racó d’Ademús, Els Serans i Els Ports

Diversos centres escolars, fonamentalment en les comarques del Racó d’Ademús, Els Serrans i Els Ports, estan aquest dilluns tancats a causa del temporal de fred i neu. Així, segons han detallat a Europa Press fonts de la Conselleria d’Educació, tots els centres de la comarca valenciana del Racó d’Ademús han suspés les classes.

Així mateix, hi ha carreteres tallades, no funciona el transport escolar i el professorat no ha pogut arribar als seus llocs de treball. Per açò, les localitats d’Els Serrans d’Aras de los Olmos, Titagües i Alpont han confirmat ja que suspenen l’activitat.

A la Plana d’Utiel-Requena, a Sinarques s’han arribat a obrir les portes però, finalment, han optat per tancar davant l’alerta per neu, per la qual cosa s’ha donat avís tant a les famílies com al transport escolar. Igualment, l’Ajuntament de Morella, als Ports, d’acord amb els centres educatius, informa que, a causa de la neu i a les previsions per a les pròximes hores, les classes queden suspeses al col·legi i a l’institut.

La Guàrdia Civil de Trànsit ha assenyalat que es prohibeix la circulació de vehicles col·lectius, com minibusos i autobusos, així com de vehicles pesats a l’interior nord de Castelló, per la qual cosa es veuran afectats els transports d’alumnes als seus centres educatius.

Comparteix

Icona de pantalla completa