Diari La Veu del País Valencià
Sandra Gómez assegura que el PSPV de València torna a estar dempeus i en disposició de guanyar les eleccions

La nova secretària general del PSPV a València, Sandra Gómez, assegura que el partit en aquesta ciutat “torna a estar dempeus” i “tornarà a fer història i a guanyar”. “S’ha acabat el partit de les quotes i de les famílies per a ser el partit de les idees i l’única família que comptarà serà la socialista, la de totes i tots, perquè ens necessitem”.

Així ho ha asseverat Gómez després de conéixer els resultats de les primàries a la Secretaria General de València ciutat, on la portaveu socialista en l’Ajuntament es va imposar per 155 vots a l’altra aspirant, la també edil Maite Girau. Gómez va obtenir un total de 640 vots (56,1%) enfront dels 485 (42,5%) de Girau, del total de 1.140 paperetes emeses en unes primàries a les quals estaven cridades 1.495 persones, amb una participació del 76,3% i 16 vots nuls o en blanc.

En els seu primer discurs després de conéixer-se la seua victòria, Sandra Gómez va recalcar que ja no és solament la candidata de ‘La força per a guanyar’ sinó “la secretària general de tots i totes”. I, en aquest punt, va advertir: “Mai permetré que ningú utilitze el meu nom per a dividir aquest partit i la família socialista”.

“Us demane a tots que comencem de nou, després de les tensions viscudes en els últims mesos, perquè necessitem tornar a construir un partit en el qual el centre de debat no siguem nosaltres sinó les famílies valencianes que creuen en aquest partit”, ha agregat.

Força perquè Sánchez i Puig siguen “líders”

Per açò, ha afirmat que cal parlar dels aturats, de les dones que cobren menys que els homes, dels desnonats o dels pensionistes, entre uns altres, per a ser “l’esquerra que pare indiscutiblement la dreta i la força perquè els nostres secretaris generals Pedro Sánchez i Ximo Puig siguen els líders del nostre país i la nostra Comunitat”.

També va tenir paraules d’agraïment a l’altra candidata en el procés de primàries, Maite Girau, perquè “juntes hem fet d’aquest un partit molt més fort”.

Per la seua banda, Girau, en un missatge compartit en xarxes, va donar les gràcies a totes les companyes i tots els companys que li han donat el seu vot i han dipositat així la seua confiança en la seua candidatura.

“Guanya la militància en aquestes primàries. Seguirem treballant com hem fet fins ara per al PSPV de València, defensant els valors que ens defineixen com a socialistes. Com no, la meua enhorabona a la companya Sandra Gómez”, afegeix.

En un comunicat, la secretària general del PSPV-PSOE de la demarcació de València, Mercedes Caballero, ha assegurat que les primàries “són el primer pas per a muscular el partit i aconseguir que el Partit Popular passe diverses legislatures més en l’oposició”.

“Cada vegada que es convoquen unes primàries avancem en la normalització democràtica del nostre partit”, ha assenyalat Mercedes Caballero, que ha postil·lat que, “a diferència d’altres formacions, el PSPV és el partit que tria als seus referents orgànics i institucionals a través del vot de la militància”.

La secretària general del PSPV-PSOE de la demarcació de València ha felicitat personalment tots els candidats que van resultar guanyadors en els comicis d’ahir i que seran proclamats com a secretaris generals de les seues respectives comarques en els pròxims dies, així com els dos candidats de l’Horta Sud (Andrés Campos i Eva Sanz), que es mesuraran en una segona volta diumenge que ve.

“La militància ha triat les persones que lideraran el partit en les comarques i, en les pròximes dates, els congressos comarcals delimitaran els projectes i programes a desenvolupar, d’acord amb el camí traçat pel PSPV-PSOE de la província de València, el PSPV-PSOE i el PSOE”, ha afirmat Caballero.

Finalment, ha celebrat l’alt índex de participació a totes les comarques i ha destacat la normalització dels processos orgànics “com un pas important que servisca d’exemple a altres formacions per a aconseguir, entre tots, que els representants polítics responguen realment al que la ciutadania desitja”.

Resultats

Durant la jornada d’ahir diumenge els socialistes valencians van celebrar les primàries comarcals per a l’elecció dels seus respectius secretaris generals. Les eleccions es van dur a terme en 13 comarques de les 26 en què s’estructura el partit al País Valencià.

El secretari d’Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, va declarar que “s’ha tornat a demostrar que en el partit socialista és la militància qui té la veu per a triar els seus líders”. Així mateix, va recalcar que la jornada va transcórrer “amb total normalitat” i amb un índex de participació molt elevat. En total, van participar 7.777 militants, d’un cens de 10.922.

A la demarcació d’Alacant, a l’Alacantí Baltasar Ortiz es va imposar a Santiago Escudero, per 488 vots a 323; en Alt i Mitjà Vianlopó, Lorena Pedrer va aconseguir 336 vots enfront dels 197 d’Iván Ñiguez; en la Marina Alta, Óscar Mengual va guanyar per 170 vots enfront dels 139 d’Enrique Moll, i al Baix Segura es va imposar Manolo Pineda (436) a Sebastián Andreu (265).

Pel que es refereix a Castelló, a l’Alt Palància el vencedor va ser Benjamí Ecriche, qui es va fer amb 116 vots enfront dels 56 d’Inmaculada Mourinho; a la Plana Alta, va guanyar Joan Morales a Javier Serraldo (244 i 179, respectivament), i a la Plana Baixa, Adrián Sorribes va traure 194 vots i va superar José Martínez, amb 180.

Finalment, a la demarcació de València, Roger Cerdà (227) va guanyar Pilar Sarrión (180) a La Costera-Canal; Salvador Martínez (257) a Juan Luis Baixauli (192), a la Ribera Baixa; Sandra Gómez (640) a Maite Girau (485), a València; Juan Carlos Fulgencio (459) a Juan Miguel Bayarri (377), a l’Horta Nord, i Raquel Càmera (35) a José Francisco Teruel (20), a la Vall de Cofrents-Aiora.

Comparteix

Icona de pantalla completa