Diari La Veu del País Valencià
Gascó (PPCV), sobre la Llei de Plurilingüsime: Volen imposar el nacionalisme i no ho consentirem

El projecte de Llei de Pluriligüisme ha passat aquest migdia el darrer tràmit parlamentari abans de l’aprovació definitiva al ple de les Corts. Els 8 vots dels partits que donen suport al Consell han permés traure endavant una norma que fixa els percentatge mínim de la presència del valencià, el castellà i l’anglés als diversos nivells del sistema educatiu.

En la sessió de la comissió parlmentària s’han repetit els arguments a favor i en contra d’una norma que ha de substiuir el decret suspés pel TSJ i ja derogat. PPCV i Ciutadans han rebutjat l’articulat tot interpretant que, amb les mesures del foment del valencià que planteja la norma, els partits del Botànic “volen imposar el nacionalisme”, en expressió de la portaveu d’educació, Beatriz Gascó.

Carregant el vídeo…

Gascó ha carregat contra la llei amb l’argument que “un expert” pot pensar que “el millor que pot passar-li a un alumne és la immersió lingüística”, però que “no ho pensa la societat valenciana”.

Davant d’aquest recurs consuetudinari, la diputada del PSPV Ana Besalduch li ha retrucat que “dir que la llei no reflecteix el sentir del poble valencià” li recordava a “quan el grup socialista posava querelles per corrupció” i el membres del PPCV “deien que anava contra el poble valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa