'Trau la Tarjeta roja a Fabra' el 7 de març

Una trentena d’entitats socials, sindicals i polítiques convoquen la ciutadania del País Valencià a traure “la roja” a Fabra per demanar i la seua dimissió i convocar eleccions anticipades
28 febrer 2014 01:00h
Representants de la iniciativa mostren una targeta roja al president valencià per demanar la seva dimissió i la convocatòria d'eleccions.
RedactaVeu / ACN / València

Els sindicats majoritaris i tots els partits de l’oposició i les principals entitats cíviques valencianes han demanat hui “units” i de forma “rotunda” la dimissió del Govern valencià i la convocatòria d’eleccions anticipades. Més de 30 entitats dels sectors de la sanitat, l'educació, la cultura, el drets socials i laborals, la llengua, democràcia, mitjans de comunicació i sostenibilitat així com els principals sindicats i partits polítics de l'oposició (PSPV-PSOE, Esquerra Unida del País Valencià i Compromís) s'han unit en la campanya '#Roja a Fabra'.

La petició de demanar la dimissió del president de la Generalitat Valenciana i la convocatòria d'eleccions anticipades, asseguren, no viatja sola, i en aquest sentit i amb l'objectiu de “fer sentir la seua veu” han proposat que el 7 març la ciutadania duga a terme una “acció simbòlica” d’expulsió del president valencià i el seu govern mostrant milers de targetes roges al president Alberto Fabra. Les entitats convocants han fet una crida a partir del divendres 7 a realitzar “una àmplia i sostinguda mobilització social que acompanye i que culmine el canvi necessari i possible”.

Per què la dimissió?

“L’augment devastador de l’atur, l’atonia econòmica, el tancament d’empreses, la desindustrialització, l’abandó del camp, la deriva autoritària d’uns governants que no escolten ni dialoguen, les actituds irresponsables que posen en perill les Institucions Autonòmiques, la privatització dels serveis públics, la venda a preu de saldo del nostre patrimoni, la destrucció de la nostra Radio-Televisió, l'abandó de polítiques d'igualtat entre homes i dones… tot això ens ha de posar alerta” es destaca en les primeres línies del manifest de consens presentat hui.

En la roda de premsa celebrada aquest dijous per presentar aquesta iniciativa, la portaveu de Valencians pel Canvi, Rosa Solbes, ha remarcat que la mobilització "serà sostinguda en el temps" fins aconseguir "una presidència sorgida de les urnes no com la que tenim". 

La portaveu de Valencians pel canvi, Rosa Solbes, ha indicat que els convocants passen a l'acció "contra la manca d'esperança i el fatalisme" i que aquesta convocatòria és "una de les primeres passes per a l'objectiu 2015, el volem avançar perquè com més prompte comencem a redreçar el país, millor, perquè tenim molta feina per fer". 

Per la seua banda, el coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha indicat que l'acció del dia 7 de març "tindrà continuïtat perquè estem convençuts que estem en una situació d'emergència, que la majoria social al País Valencià ha canviat i que això s'ha de traduir en una nova representació institucional i política". 

De forma paral·lela a Castelló i València

#Rojaafabra es durà a terme de forma paral·lela a Castelló i València a les 7 de la vesprada. Així, en València està prevista una concentració a la plaça de la Mare de Déu on s’organitzarà un espectacle presentat per conegudes cares valencianes i on es llegiran els missatges que organitzacions de tot el territori valencià estan fent arribar als convocants. Es tracta de missatges pels quals la ciutadania treu #rojaafabra.

A l’acció s’uniran columnes de diferents entitats que partiran a les 18:00h de distints punts de la ciutat com ara les torres de Quart i Serrans. Tota la informació de la campanya es pot trobar a rojaafabra.com.
 
Les organitzacions han animat la ciutadania a sumar-se al dia 7 i també a seguir en les comarques l’acció de traure targeta roja als responsables de la “fallida global” del Govern valencià.

Canvi amb majúscules o retrocés

Al manifest es remarca la difícil situació per la qual travessa el País Valencià a tots els nivells a causa del model econòmic, social, cultural i polític del partit en el govern de la Generalitat Valenciana. 

"A partir d'ara o s'imposa un canvi amb majúscules, una inflexió enèrgica o el nostre futur consistirà en un retrocés de conseqüències imprevisibles que ens retornaria a la llarga nit del franquisme", remarca el manifest. 
 
Entre les entitats convocants adherides figuren ACPV, Ca Revolta, Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet, Valencians pel Canvi, La Unió de Llauradors i Ramaders, Fapa-València, CCOO PV, UGT PV, Intersindical Valenciana, Plataforma en defensa de la llei de la dependència, Coordinadora Discapacitat i Dependència, ACDESA-PV, Col·lectiu Ovidi Montllor, ACICOM, Plataforma per l’Ensenyament Públic, Comitè d’empresa de Canal 9, Salvem el Cabanyal, Federació de Dones Progressistes, Mildenou, Comité d’Empresa RTVV, PAH, Grup per a la recuperació de la memòria històrica, Comissió cívica per un hospital digne a Campanar, Coordinadora de Plataformas en Defensa de las Personas Desempleadas, Compromís, Esquerra Unida del País València i PSPV-PSOE.

next