Diari La Veu del País Valencià
La Fundació Bancaixa supera els 209.000 visitants en 2017, un 14,6% més respecte de l’any anterior

La seu de la Fundació Bancaixa a València va rebre 209.109 visitants en 2017, una afluència de públic que suposa un creixement del 14,6% respecte de l’any anterior, que van acudir al centre cultural i social atrets per la programació pròpia de la Fundació i pels esdeveniments externs organitzats a l’emblemàtic edifici de la Plaça Tetuan.

Dins de la programació cultural i social oferida per la Fundació durant l’any passat, les exposicions van constituir el principal motiu de visita, amb un total de 172.225 visitants –en 2016 les set exposicions van atraure 150.000 persones–, assenyala l’entitat a través d’un comunicat. Durant el primer semestre de 2017 es van inaugurar les mostres protagonitzades per l’artista britànic Julian Opie, per la col·lecció d’art contemporani internacional de la Fundació Bancaixa, pels dibuixos de Francis Bacon i per l’obra fotogràfica de l’artista valencià Juan Fabuel.

Durant el segon semestre es van presentar al públic quatre exposicions que romanen actualment obertes: Sorolla. Un jardí per a pintar, organitzada juntament amb l’Obra Social ‘la Caixa’ i el Museu Sorolla de Madrid; la mostra Valdés. Una visió personal; l’exposició Vicente Ortí. L’intèrpret de la matèria, i la dedicada a l’escriptor i intel·lectual Max Aub en col·laboració amb l’Institut Cervantes.

La Fundació Bancaixa va desenvolupar també la seua programació de tallers socials i escolars vinculats a les exposicions de Julian Opie, Manolo Valdés i Joaquín Sorolla adreçats a quatre col·lectius: escolars, persones amb diversitat funcional, persones en risc d’exclusió social i persones majors.

La programació pròpia de la fundació es va completar amb altres activitats culturals i socials, com ara el cicle ‘Concerts a la Fundació’, organitzat amb la col·laboració de Pavasal, Fundació Eutherpe, el campus a València de Berklee i el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, així com activitats adreçades al públic infantil i familiar i activitats de sensibilització social.

Comparteix

Icona de pantalla completa