Diari La Veu del País Valencià
Les vendes totals del sector ceràmic van créixer un 7% en 2017

El president de la patronal del sector ceràmic, Ascer, Vicente Nomdedéu, ha donat a conéixer aquest dimarts que el sector ceràmic estatal ha realitzat vendes per valor de 3.520 milions d’euros, cosa que suposa un augment del 7% respecte a 2016. Així ho ha explicat en Cevisama, certamen que ha qualificat com a primer expositor estatal del sector ceràmic. El president d’Ascer ha assegurat que el saló, que se celebra aquesta setmana a Fira València, “reforça i consolida la projecció internacional del sector”.

El darrer any ha sigut de recuperació i creixement sectorial, ja que s’han creat, segons les dades de la patronal, 800 llocs de treball “i la producció ha augmentat un 8%”. La facturació dins del mercat estatal, com ja es va avançar el dilluns, ha crescut un 10% i suposa el 24% de la facturació total del sector. No obstant això, Nomdedéu ha pronosticat que el 2018 no serà un any “amb creixement de dues xifres” i també augura una moderació de les exportacions a causa de les inseguretats polítiques promogudes pel bloqueig d’Algèria i pel Brèxit.

Una vegada exposats els resultats, Nomdedéu ha aprofitat per a reivindicar la necessitat del Corredor Mediterrani per a facilitar les exportacions, així com una millora en les “tèbies polítiques industrials, que tornen a posar el sector al centre del debat”. El president de la patronal ha posat d’exemple el pla Renhata de rehabilitació de vivendes, impulsat pel Consell, com a exemple d’actuacions que ajuden a impulsar la indústria ceràmica i ha demanat establir col·laboracions entre les administracions estatals per a aconseguir actuacions com aquesta per tot l’Estat.

Les polítiques energètiques han centrat gran part de la intervenció de Nomdedéu, que ha reivindicat una liberalització del sector, acompanyada de regulacions que garantitzen preus “que siguen acordes a la situació del sector”. Per a tractar-ho, Nomdedéu es va reunir el dilluns amb el Ministre d’Energia, Álvaro Nadal, que es va mostrar “disposat” a tractar aquestos temes.

D’altra banda, Nomdedéu ha demanat impulsar polítiques innovadores per a diferenciar el sector estatal d’altres com el xinés, cosa que ha considerat “fonamental” per a superar la crisi econòmica. També ha llançat un missatge a la Unió Europea, a qui ha demanat que done suport al comerç.

Comparteix

Icona de pantalla completa