Diari La Veu del País Valencià
El PP de València no fa públics els comptes del seu grup municipal

El Partit Popular ha estat l’únic grup municipal de l’Ajuntament de València que no ha proporcionat informació sobre els seus ingressos i despeses ni de l’any 2016 ni de 2015 tampoc. La Regidoria de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana ha creat el Portal de Transparència a través del qual la ciutadania pot consultar l’activitat econòmica tant de l’equip de govern com de l’oposició

Així, Compromís, en 2016 va rebre 47.708,54 euros; el PSPV, 26.920, València en Comú, 17.752. D’altra banda, a Ciutadans se li van assignar 31.504 euros i al Partit Popular, 49.840. El repartiment de les quantitats es realitza en funció dels regidors al Ple amb què compta cada grup.

Als documents recollits a la web de l’Ajuntament, es troben detallades les despeses concretes, com poden ser bancàries, de comunicació, de desplaçament, d’organització d’actes públics, publicitat i difusió, representació, subministraments i tributs, entre d’altres. Es poden veure les xifres destinades per cada grup a cada apartat excepte en el cas dels populars.

Va ser en un ple de març de 2017 que es va decidir dur a terme una sèrie de mesures per a millorar la transparència en l’assignació econòmica als grups municipals. D’aquesta manera, els grups municipals tenen només un número de compte corrent que han de comunicar, així com el nom de les persones físiques autoritzades per a operar amb eixe compte.

A més, es va establir que els grups polítics municipals no poden rebre aportacions diferents a la subvenció municipal i es va acordar una major fiscalització de les despeses, amb la presentació de documentació acreditativa.

La regidora de Transparència, Govern obert i Auditoria ciutadana, Neus Fábregas, ha expressat que “la transparència és per a aquest ajuntament un eix vertebrador de la nostra acció de govern. Per açò, volem anar més enllà del que marca la Llei de Transparència i treballar per a tindre un Ajuntament el més clar i obert possible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa