Diari La Veu del País Valencià
EUPV acusa la Conselleria “d’improvisar” el Pla Èxit II
RedactaVeu / València

La síndica a Les Corts i Coordinadora General d’EUPV, Marga Sanz ha qualificat de “mera improvisació” el Pla Èxit II, “el qual ha estat elaborat unilateralment, sense comptar amb la reflexió de la comunitat educativa. Si la consellera Català vol lluitar contra el fracàs escolar, ho té fàcil. Ha de baixar les ràtios d’alumnes per aula i reduir la càrrega lectiva del professorat, ja que aquest problema ha augmentat considerablement després de les retallades que la Conselleria d’Educació ha aplicat”, critica.

La dirigent d’esquerres afirma que l’educació al País Valencià “no necessita més càrrega horària per a l’alumnat, sinó una mica de sentit comú en l’horari obligatori que té al matí, que passa per racionalitzar el treball del professorat, desburocratizar-lo, reduir el nombre d’alumnes per classe i per professor, dotar de recursos l’alumnat amb característiques especials i atendre la diversitat de manera inclusiva, que potencie una escola solidària i sense distinció de procedència o dels recursos econòmics i/o culturals de la família”.

Sanz subratlla que la Conselleria “sembla que vol resoldre amb el pla Èxit II el problema del fracàs escolar que provocarà col·locar els exàmens de recuperació en juliol, encara que el més adient seria mantenir-los en setembre”.

La síndica d’Esquerra Unida considera: “Vendre aquesta decisió com que serveix per contractar 500 funcionaris interins és una fal·làcia més, perquè cal recordar que la Conselleria ha acomiadat més de 3.000 interins, professorat que acumulava molta experiència pedagògica i que si ara estigueren treballant no tindrien el problema del fracàs escolar que volen solucionar”, destaca.

Comparteix

Icona de pantalla completa