Diari La Veu del País Valencià
L’exdirector de Turisme València, citat pel jutge arran de la destrucció de documents relacionats amb el cas Taula

El jutjat d’Instrucció número 18 de València, que investiga el cas Imelsa i el seu derivat conegut com a Taula, ha citat com investigat per al pròxim 15 de febrer l’exdirector general de la Fundació Turisme València, José Salines, perquè explique fets relatius al seu càrrec en aquesta entitat durant els anys 2007 i 2008.

La citació, a través d’una providència amb data 5 de febrer facilitada pel Tribunal Superior de Justícia, es produeix en el context de la investigació dels pagaments a l’empresa Laterne Product Council, consultora de comunicació que va organitzar la campanya municipal del PP per als comicis de 2007 i després d’un informe realitzat per la direcció actual de l’organisme que revela que Turisme València va comprar a l’abril de 2015 dues destructores de paper i va contractar una empresa especialista en aquesta comesa al juliol d’aquell any.

El passat mes de desembre, l’instructor va demanar a la Fundació Turisme València que confirmara la destrucció, en el seu moment, de documentació relativa als serveis prestats per Laterne durant els anys 2006, 2007 i 2008 i que s’identificara la persona que ho va ordenar.

La petició es va produir tant per la documentació aportada per la Fundació a la causa, arran d’una personació d’agents de la UCO en un rastreig del presumpte blanqueig del grup municipal del PP en el consistori en l’etapa de l’exalcaldessa Rita Barberá, com per la informació que es va manifestar en el seu moment que no es conservava res sobre treballs, contractes o factures de la relació amb la consultora perquè s’havien destruït.

En un informe presentat per l’actual direcció al jutjat es va revelar la compra d’aquestes destructores de paper i que des de l’adquisició “es va dur a terme una activitat intensa de triturat de documentació durant les setmanes següents”. L’actual sotsdirector general va preguntar sobre Laterne a cinc persones amb càrrecs anteriors que segueixen en la Fundació. Aquestes van negar relació amb la consultora i van assegurar que no se’ls va demanar participació o bé que no la recordaven.

Així mateix, van dir que les ordres de pagament de les factures provenien de José Salines o de l’aleshores sotsdirectora d’Administració. El jutge ha citat també per al 15 de febrer tres testimonis, dos d’ells treballadors de la Fundació.

Documents en CTM

D’altra banda, el magistrat demana a la Fundació que informe de si en la documentació que es conserva en les instal·lacions de CTM de Llevant (40 carpetes amb el concepte ‘Documentació’) es conserven extractes bancaris, processos interns, factures o una altra documentació comptable entre 2007 i 2008 relacionada amb Laterne.

La petició sorgeix arran de la declaració de l’aleshores sotsdirectora d’Administració en l’informe realitzat per l’actual direcció, que va afirmar que la comptabilitat d’aquells anys estava en uns magatzems i, en concret, en l’estoc de desembre de 2015 constaven tres palets amb carpetes en els magatzems de CAVE, en les instal·lacions de logística de CTM de Llevant, a Riba-roja.

En aquell inventari de finals de 2015 apareixien relacionats els tres palets de documents que, d’acord amb els responsables de l’empresa de logística, van rebre l’ordre de el 20 d’octubre de 2016 per encàrrec de la cap de comptabilitat.

El magistrat també ha requerit a una empresa que facilite a l’UCO una còpia de correus electrònics i documents associats en els comptes corporatius de dos usuaris en 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa