Diari La Veu del País Valencià
València s’adhereix a la xarxa de municipis que formen part de l’Autoritat de Transport Metropolità de la Generalitat

La ciutat de València s’afegirà a l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), un organisme autònom de la Generalitat que té com a finalitat superar la fragmentació competencial que existeix en el transport públic de viatgers i que impedeix una gestió eficient en els entorns metropolitans.

El conveni signat aquest dimarts amb l’Ajuntament de València és singular perquè és l’únic municipi que té una empresa pública de transport urbà i per això era necessari un conveni d’adhesió particular.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de València delegarà les seues competències en matèria de transport públic regular de viatgers en l’ATMV en el que resulte necessari per al disseny de directrius globals o definició de polítiques de coordinació interadministrativa en l’àmbit metropolità. L’Ajuntament participarà en els òrgans de govern de l’ATMV, segons la forma prevista en els seus estatuts, a través del nomenament de 5 representants.

La vigència inicial del conveni serà de 6 anys que es podran prorrogar, per acord d’ambdues parts en qualsevol moment abans de la seua finalització, per un màxim de 4 anys addicionals.

Al mateix temps, es crea una comissió de seguiment, que serà l’encarregada de la vigilància i control de l’execució del conveni així com de la resolució de controvèrsies administratives. La comissió estarà composta per dos representants de la Generalitat i dos de l’Ajuntament de València

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat “la importància de la cooperació institucional entre la Generalitat i l’Ajuntament de València per a la gestió conjunta i coordinada del transport públic de viatgers amb l’objectiu d’aconseguir un sistema integrat de transport”.

“Estem parlant d’uns 175 milions de viatgers a l’any, dels quals 89 milions utilitzen el transport urbà, 62 milions la xarxa de Metrovalencia, 17 milions els Rodalies i 9 milions l’autobús interurbà”, ha puntualitzat la consellera, que ha afegit que per a atendre aquesta demanda els serveis de transport públic disposen d’una àmplia xarxa de 1.418 km de bus interurbà, 871 km d’EMT, 339 km de Rodalies de Renfe i de 146 km de Metro i Tramvia.

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha coincidit a ressaltar la importància d’aquest conveni per a la mobilitat de la ciutat i de l’Àrea Metropolitana. Per a Ribó és imprescindible seguir treballant sobre aquest tema: “No es pot governar adequadament sobre mobilitat a València si no existeixen uns plans a nivell d’Àrea Metropolitana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa