Diari La Veu del País Valencià
El Certamen de València de 2018 tindrà menys participació de bandes de música locals

Un total de 17 bandes de música de Sud-amèrica i Europa participaran en la 132a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, que tindrà lloc al Palau de la Música del 19 al 22 de juliol de 2018. Aquest any, el nombre de formacions valencianes s’ha reduït a nou, una xifra inferior si atenem a les 12 agrupacions locals que van competir en 2016 i les 13 que ho van fer en 2017.

Aquest dimarts, s’ha celebrat el sorteig per a conéixer el nom de les formacions que formaran part de l’envit bandístic, un procediment al qual es van inscriure 26 agrupacions, ha informat el Palau de la Música en un comunicat.

Entre les diferents seccions que ofereix el festival (honor, primera, segona i tercera) estaven inscrites 26 bandes, 9 de les quals són valencianes, 14 de la resta de l’Estat i 3 estrangeres, procedents de països com Colòmbia, Portugal i Suïssa.

Una vegada s’ha realitzat el sorteig al Palau de la Música, la configuració de les quatre seccions queda de la següent manera: per a la secció Tercera, l’ordre de participació és: Amigos de la Música de Durcal (Granada), Unió Musical “La Primitiva” de Castell de Castells (la Marina Alta), Banda Municipal Soacha – Cundinamarca (Colòmbia), Societat Musical Santa Cecília de Xera (la Plana d’Utie- Requena), A Lira de Ribadavia (Ourense) i Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella (la Marina Baixa). En plaça de reserva la Banda de Música de Pozohondo (Albacete).

En la secció Segona participaran l’Agrupació Musical Los Montesinos (Baix Segura), Societat Musical “La Armónica” de Coix (Baix Segura), Unió Musical Pozuelo de Alarcón (Madrid), Unión Musical de Torre Pacheco (Múrcia), Societat Artística Musical de Benifaió (la Ribera Alta) i Symphonisches Blasorchester Kreuzlingen (Suïssa). En plaça de reserva, la Banda de Música Cultural de Teo (A Corunya)

La secció Primera ha quedat configurada amb la Banda de Música Municipal de Silleda (Pontevedra), Banda Municipal de Música de Punta Umbría (Huelva) i Armab-Associaçao Recreativa e Musical Amigos da Branca (Portugal).

Finalment, la secció d’Honor tindrà dos bandes, la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera (la Ribera Baixa) i Unió Musical de Torrent (l’Horta Oest).

Durant el sorteig, s’han entregat a les agrupacions participants les partitures de les obres obligades. Aquestes partitures són Sagittarius, de Guillermo Ruano, per a la secció tercera; Un deber de amor, de Vicente Ortíz Gimeno, per a la segona; Juglaresca, de Francisco Bort Ramón, i la Sinfonietta núm. 1 de Bart Piqueu per a la secció d’honor, que serà estrena absoluta. Dos d’aquestos compositors, Vicente Ortiz i Guillermo Ruano, han assistit al sorteig.

Comparteix

Icona de pantalla completa