Diari La Veu del País Valencià
FAPA Castelló s’ofereix per assessorar el Consell sobre les necessitats dels centres
RedactaVeu / Castelló

FAPA-Castelló Penyagolosa s’ha posat a disposició del Consell per assessorar-los sobre les necessitats reals dels centres educatius de les comarques del Nord. Així ho ha afirmat la presidenta de la federació, Mª Dolores Tirado, després de conèixer les declaracions del secretari autonòmic d’Educació i Formació, Rafael Carbonell, en què eludeix la responsabilitat d’abonar el deute que té amb el centres des de 2007 pel Pla Creaescola amb l’excusa que la situació ha canviat i s’han d’estudiar les necessitats reals. Al respecte, Tirado ha afirmat que “sí” que, malauradament, “la situació ha canviat. Ha canviat a pitjor, per la falta de manteniment i el deute generat per la Generalitat Valenciana”.

És per això que la federació, com a organització en contacte constant amb les associacions de pares i mares, i els centres de les comarques del Nord es compromet a informar el Consell sobre les incidències dels centres amb més necessitats de la zona, que moltes són a causa de la falta de compromís de la Generalitat ja que estan dins del Pla Creaescola i fa més de set anys que esperen que arriben les subvencions per solucionar les deficiències.

La federació demana a la Conselleria d’Educació que tinga en compte les deficiències que cada any denuncia davant l’administració a petició de les AMPA. En aquest sentit, la presidenta de FAPA-Castelló, Mª Dolores Tirado, ha afirmat que “la província de Castelló necessita urgentment una revisió de les instal·lacions dels centres educatius, ja que en alguns casos s’estan vivint situacions que afecten greument l’aprenentatge dels xiquets i xiquetes”. “Una educació de qualitat requereix unes instal·lacions de qualitat” ha apuntat Tirado.

FAPA-Castelló en col·laboració amb la Confederació Gonzalo Anaya ha portat a terme des de fa anys un registre amb les principals deficiències dels centres de les comarques del nord per informar l’administració sobre les principals necessitats denunciades per les AMPA. El principal problema detectat és la necessitat de reforma integral i nova construcció per falta d’espai i per l’estat de deteriorament dels edificis. Un exemple és el cas dels centres el CEIP Rosario Pérez, l’IES Joan Coromines de Benicarló, el CEIP Sant Vicent de la mateixa localitat i el CEIP Nuestra Señora de la Asunción de La Vall d’Uixò, que mostra diferents deficiències i, a més, va patir el curs passat l’ensorrament del sostre d’una part de l’estructura. Aquest darrer és un centre d’atenció preferent d’alumnat amb problemes motors, però, per contra, presenta greus problemes d’accessibilitat així com manca d’espai i d’eixides d’emergència, segons han informat les AMPA.

Registre de deficiències

Cal destacar que en l’àmbit del País Valencià la Confederació Gonzalo Anaya ha creat amb la col·laboració de totes les federacions associades un informe sobre les principals deficiències dels centres que es pot consultar en línia a la web http://www.gonzaloanaya.com, el treball també inclou un mapa amb la localització de cada centre en GoogleMaps, l’enllaç del qual també es pot trobar en la mateixa pàgina.

Lesdades corresponen al sondeig realitzat durant les dos últimes setmanes del curs 2012/2013.L’objectiu d’aquest informe és fer visibles les deficiències en les infraestructures educatives així com donar una visió global de la situació en la qual es troben amb la finalitat d’aconseguir solucions per a les comunitats educatives que reclamen millores per als seus centres. Les AMPA que vulguen entrar a formar part del registre per denunciar les deficiències del seu centre poden enviar un resum de les principals actuacions que requereixen les seues instal·lacions al correu [email protected].

Comparteix

Icona de pantalla completa