Diari La Veu del País Valencià
Onze persones han estat rescatades pels bombers a causa de les nevades de les comarques de Castelló

El temporal de neu ha provocat que a última hora d’aquest passat dimarts s’hagueren de rescatar onze persones que circulaven en quatre vehicles que s’havien quedat atrapats per la neu o no podien circular com a conseqüència de l’existència de plaques de gel en la demarcació de Castelló. Un d’ells, en la localitat del Bou i els altres tres, entre Benassal, Vilafranca i Ares del Maestrat, segons han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers.

Al vehicle atrapat al Bou no van haver d’intervenir els bombers, ja que uns veïns van aconseguir arribar fins al lloc amb un tractor i traslladar els ocupants. Pel que fa a la resta de vehicles amb dificultats, un d’ells va poder continuar el seu trajecte després d’aconseguir l’ajuda dels bombers, mentre que dels altres dos es van rescatar els ocupants i se’ls va traslladar fins al parc de bombers de Benassal, on van anar a buscar-los familiars.

A més, el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana ha establit emergència situació 0 per nevades en les comarques castellonenques dels Ports, l’Alt Maestrat, l’Alcalatén, l’Alt Millars i l’Alt Palància i en les valencianes del Racó d’Ademús i Els Serrans. Així mateix, ha informat en el seu compte de Twitter que finalitza l’emergència situació 0 a Alacant.

A les 10.30 hores d’aquest dimecres romanien tancades quatre carreteres per neu a Castelló, de Castellfort a la CV-12; de Portell de Morella al límit de la demarcació; d’Ares del Maestrat al límit de la demarcació, i de Benassal a Vilafranca, segons el llistat del 112 GVA. En total, són necessàries les cadenes en 30 vies valencianes, totes elles a la demarcació de Castelló a la comarca dels Ports; l’Alcalatén; l’Alt i Baix Maestrat, i Alt Palància.

Les 14 màquines llevaneus del Consorci Provincial de Bombers estan actuant en les carreteres de la demarcació des de les 7.00h d’aquest dimecres, especialment als Ports i la Tinença de Benifassà, les zones on més neu hi ha acumulada i on existeixen més plaques de gel. Així, s’ha actuat en una zona de Vilafranca, on s’ha acumulat gran quantitat de neu a causa del vent.

L’existència de plaques de gel ha provocat que aquest dimecres s’hagen distribuït ja 20.000 quilos de sal per diverses zones de la demarcació.

A València, les màquines llevaneu de la Diputació treballen des de primera hora del matí per a netejar la neu dels marges de la calçada de les carreteres, com ara la CV-391, a lacomarca de la Plana d’Utiel-Requena. També s’està eixamplant la plataforma a totes les carreteres del Racó d’Ademús, que aquest dimarts es van deixar amb un únic carril de circulació, i estenent sal en les dues comarques.

Comparteix

Icona de pantalla completa