El Palau de la Música formarà els joves intèrprets en màrqueting i gestió de concerts professionals

La Conselleria d'Educació i l'auditori municipal han signat un conveni que contempla també la realització d'un cicle amb instrumentistes que estan estudiants en els conservatoris superiors
7 febrer 2018 01:00h

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello i la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règims Especials, Marina Sánchez, han signat aquest dimecres un conveni on l'auditori municipal s'encarregarà de formar els alumnes dels conservatoris en màrqueting, comunicació i gestió de concerts professionals. L'acord també contempla la realització del cicle de joves intèrprets que el centre ja havia començat a impulsar. Aque produirà efectes fins el 31 d'agost de 2021, amb opcions de ser prorrogable.

L’acord, que conclourà el 31 d'agost de 2021 amb opció de ser prorrogable, té com a objectiu generar audiències i dinamitzar experiències interpretatives i de gestió per a l’alumnat dels conservatoris professionals i superiors de música i dansa valencians. "Aquesta col·laboració és pionera en aquest àmbit i pretén donar resposta a les necessitats de l’alumnat perquè puguen avançar cap a una formació integral amb accions i iniciatives formatives que milloren els processos d’ensenyament-aprenentatge, així com de gestió per a la seua qualificació professional", ha manifestat la regidora Glòria Tello.

Concretamente, la signatura d’aquest acord de col·laboració contempla la realització d’un cicle de joves intèrprets al Palau de la Música de València, per a dinamitzar les experiències interpretatives. La iniciativa estarà adreçada a l’alumnat dels dos últims cursos d’ensenyaments professionals de música i dansa i a l’alumnat d’ensenyament superior. Una comissió amb representants tant de l’administració com del Palau serà l’encarregada de la selecció de l’alumnat que hi participarà.

22 conservatoris de la xarxa de la Generalitat i 32 de gestió municipal es podran beneficiar d'aquest conveni. / EVA RIPOLL

A més també es busca col·laborar en la consecució dels objectius del Pla Estratègic Cultural Valencià 2016-2020 ‘Fes Cultura’, com són generar audiències i usuaris exigents, crítics i actius entre l’alumnat d'ensenyaments artístics, i proporcionar als estudiants la formació complementària necessària perquè adquirisquen competències professionals bàsiques dels diferents sectors relacionats amb la interpretació, com ara la gestió, la comunicació o el màrqueting.

En aquest sentit, se seleccionaran un total de 20 alumnes en quatre períodes, que estaran una setmana de treball amb l'Oficina Tècnica de l'Orquestra de València, immersos en l'experiència de la preparació d'un concert simfònic. Cada alumne estarà amb un formador diferent cada dia, perquè la seua experiència formativa siga completa. "Estem apostant, des de l'inici de legislatura, per l’obertura i la transversalitat amb tot tipus d'institucions i associacions, perquè el Palau siga l’espai musical de referència de la ciutat", ha indicat Tello qui també ha recordat que en aquest àmbit d'actuació, "vàrem posar en marxa el cicle 'Joves Intèrprets' amb actuacions puntuals amb els conservatoris, però enteníem que eixos acords, havien d’estar recollits en un conveni marc amb la Conselleria d'Educació i hui donem un important pas endavant”.

Marina Sánchez ha manifestat que "la col·laboració entre ambdues institucions busca que la inserció laboral de l’alumnat dels nostres conservatoris vinga donada per l'adquisició de competències professionals en consonància amb les demandes i necessitats dels sectors productius" i ha afegit que "amb iniciatives com les plantejades en el marc d’aquest acord, s’obri una nova via per a estrényer els vincles del món cultural i educatiu, per unir esforços i aproximar l’alumnat al món laboral durant el seu període de formació".

Aquest conveni potencia la participació de tots els conservatoris professionals i superiors de música i dansa del territori valencià, tant els centres docents de titularitat de la Generalitat com els de titularitat municipal. Seran, potencialment, 22 conservatoris de la xarxa de la Generalitat Valenciana i 32 dels de titularitat municipal.

next