Diari La Veu del País Valencià
El primer conveni laboral del Teatre se signarà aquest dijous al Teatre Principal de València

El Conveni Autonòmic de Teatre, el primer marc que regula la situació laboral al País Valencià dels professionals, se signarà aquest dijous, 8 de febrer, a la Sala Verda del Teatre Principal.

Des de feia mesos l’Associació d’Actors Professionals Valencians (AAPV) i el sector empresarial, acollit al voltant d’AVEITD, estaven treballant per a apropar postures i tancar un acord laboral que ajustara les retribucions que han de percebre els professionals del Teatre per la seua feina.

A finals de 2017, AAPV i AVETID van tancar files al voltant d’un document que van traslladar a l’Administració, qui, segons va informar aquest diari, l’acollia de bon grat. En aquest sentit, a principis de gener, des de l’Institut Valencià de Cultura apuntaven que ja s’estaven aplicant els punts del conveni, en tant que els pagaments als professionals estaven en línia amb les xifres que proposaven els agents. De fet, un dels deures que assumia la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, després de finalitzar el seminari d’Hivern del Consell que va tindre lloc a Benicarló i Vinarós, era la signatura d’aquest conveni abans que finalitze aquest primer semestre de 2018

Això no obstant, el fet que AAPV no fóra un sindicat, sinó un col·lectiu de professionals, obligava a buscar la complicitat i el suport de les centrals sindicals. En aquest sentit, Diari La Veu ja informava en gener que tant CCOO-PV com Intersindical havien donat el seu vistiplau a donar suport al conveni laboral.

Així doncs, la Sala Verda del Teatre Principal de València serà el lloc on es posarà en escena la signatura a tres bandes, Administració, professionals i empresari, del primer conveni laboral que s’aplicarà al País Valencià, després de 30 anys reclamant un marc així, que regularà els ‘bolos’, les temporades, els assajos, les dietes, la categoria actoral i el rang de companyia. A més a més, s’aplicarà al teatre públic i al privat, al teatre de carrer, de sala i al teatre per a televisió.

Comparteix

Icona de pantalla completa