Les Corts rebutgen una iniciativa del PPCV a favor de la presó permanent revisable

Els diputats populars es queden sols en un debat que ha estat protagonitzat per un fort enfrontament entre els diputats del PPCV i Ciutadans
/ València
7 febrer 2018 01:00h

El ple de les Corts Valencianes ha rebutjat aquest dimecres una iniciativa del PPCV en defensa del manteniment de la presó permanent revisable, que només ha comptat amb el suport dels seus diputats. Ciutadans s'ha abstingut, mentre que el PSPV, Compromís i Podem han votat en contra d'una proposta que, al seu judici, és "demagògica i populista". El debat ha estat protagonitzat per una forta discussió entre els diputats del PPCV i Ciutadans, María José Ferrer Sansegundo i Emigdio Tormo.

La proposició del PPCV plantejava, entre altres qüestions, demanar al govern espanyol el manteniment de la presó permanent revisable com a pena màxima prevista al Codi Penal en delictes d'extrema gravetat per a presos amb pronòstic desfavorable de reinserció social, a més de millorar la legislació penal i penitenciària, amb mesures sobre el compliment efectiu de les condemnes per a fer front a la perillositat, de manera que, respectant els drets del penat, siguen justes respecte al dany causat a les víctimes.

La diputada del PPCV, María José Ferrer Sansegundo, ha recordat que la presó permanent revisable es va establir a l'estat espanyol en 2015 però "no va ser cap invent del PP", ja que existeix en països de l'entorn com Regne Unit, França, Finlàndia o Itàlia, entre uns altres, per "als crims més esfereidors".

La diputada ha lamentat que, "sense que la societat ho demanara", s'obrira un debat sobre la seua derogació, a la qual només el PP es va oposar en la votació celebrada l'any passat al Congrés i ha preguntat als grups "què fer amb els casos en què no es produeix la rehabilitació i s'aprecia un risc real de tornar a cometre crims", recordant que els poders públics tenen entre els seus objectius evitar aquest perill.

També ha negat que es tracte d'una cadena perpètua, perquè preveu la revisió amb paràmetres objectius i ha recordat que només s'ha imposat al conegut com a parricida de Moraña, que va assassinar les seues dues filles en 2015: "Creuen que no mereix aquesta condemna?, ha dit". Així mateix, Sansegundo ha recordat que no es va poder aplicar en altres casos com el de les xiquetes d'Alcàsser o Sandra Palo, ja que no existia llavors aquesta figura penal.

next