La majoria dels valencians creu que no tindrà suficient amb el que cobre per la jubilació

La pensió dels autònoms és un 25% inferior a la resta de treballadors
/ València
7 febrer 2018 01:00h
La jubilació destaca entre les preocupacions dels treballadors.

Un 94% dels valencians està "convençut" que "li farà falta complementar d'alguna forma la seua pensió pública" quan es jubile i un 86,8% està preocupat per "no guanyar prou com per a estalviar per a la jubilació", segons dades de l'estudi sobre Jubilació i Hàbits d'estalvi dels espanyols que ha publicat l'Instituto santalucía. 

Tal com es desprén de l'estudi, la jubilació és un dels moments de la vida que més preocupa els valencians. De fet, el 65,4% de la població així ho afirma, una xifra quasi deu punts major que la de fa dos anys. D'altra banda, solament un 42,7% dels valencians afirma estar estalviant per al seu retir. 

Els autònoms estan en una situació més complexa que la resta de treballadors, segons l'informe, que incideix en el seu cas. Els treballadors per compte propi valencians cobraran de mitjana 730,47 euros al mes quan es jubilen, un 25% menys que la mitjana dels treballadors assalariats, que percebran 976 euros mensuals de mitjana. 

Al País Valencià, en 2017, es van donar d'alta com a autònoms una mitjana de 4,5 treballadors al dia, és a dir, 1.655 al llarg de l'any. Aquest creixement està per sobre de la mitjana estata, i consolida el territori com una de les cinc autonomies amb més treballadors per compte propi, per darrere de Catalunya, Andalusia i Madrid.

Al llarg de tota la seua vida laboral, els treballadors autònoms han d'enfrontar-se a moments que poden "alterar les seues previsions en el negoci o generar estrés en termes financers". És més, segons es desprén de l'estudi, la situació que més ansietat els genera és la pèrdua de clients, assegura el 83,5% dels autònoms. A continuació, i per un estret marge, la jubilació es posiciona també com una altra de les preocupacions majoritàries (per a un 80% d'ells).

next