Diari La Veu del País Valencià
Marzà garanteix que Educació solucionarà els problemes d’infraestructura de tots els centres educatius

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha posat en valor aquest dimecres la gestió realitzada per l’actual Consell, que en 2017 va destinar 63,7 milions a infraestructures educatives, enfront dels 15 milions de l’últim any que va governar sencer el PPCV. “Li posarem solució a tots els centres educatius i els xiquets estaran en unes instal·lacions com toquen”, ha assegurat.

Així s’ha pronunciat el responsable d’Educació a les Corts davant la pregunta del diputat de Podemos Antonio Montiel sobre les deficiències als centres educatius que queden especialment de manifest davant episodis de pluges torrencials.

Montiel ha precisat que quan va registrar la pregunta feia al·lusió a les fortes pluges registrades al desembre de 2016 al País Valencià, però, ara, en ple temporal, ha preguntat al conseller quines actuacions s’han realitzat per a evitar que els centres patisquen les conseqüències dels fenòmens de gota freda.

Marzà ha recordat que es va trobar en arribar a la Conselleria una situació “nefasta” pel que fa a la gestió de les infraestructures educatives i que, encara que “no hi ha solucions màgiques”, existeix la gestió per a revertir eixa situació. “, des que vam arribar, hi ha una diferència essencial de com gestionem”, ha dit, encara que “sempre és millorable” i l’objectiu és fer-ho “més ràpid i millor”.

S’ha referit, entre d’altres, a la situació al CEIP Vicent Gironés d’Ontinyent, que es va inundar després de les pluges de finals de gener, i ha explicat que en aquest centre s’estava treballant en la substitució de la coberta de fibrociment, però l’empresa no la va col·locar quan estava previst i ara es demanaran a la constructora “les responsabilitats que toquen per no haver acabat l’obra a temps i haver evitat açò”.

Comparteix

Icona de pantalla completa