Diari La Veu del País Valencià
Així sona ‘Mans’, el primer senzill del proper disc d’Inèrcia

Inèrcia, el grup que va nàixer “al bell mig” de la Serra Mariola llança aquest dijous un tast del que serà el seu tercer disc d’estudi, Lluita, un disc que eixirà al mercat en març.

De moment, han fet un avançament d’aquest nou treball presentant Mans, un senzill que ja disposa de videoclip. La lletra del tema és un homenatge als oprimits i a qui alça la veu amb convençuda rebel·lia mentre els instruments s’expressen amb la contundència pròpia de la banda, explica el grup en un comunicat. En aquesta primera postal del nou àlbum el grup compta, a més, amb l’original veu de Marcos Torre, cantant de Mafalda, per a signar un tema ple d’energia.

El videoclip porta la firma de Blat i va ser rodat en un escenari que coneixen bé els Inèrcia. Originaris de Banyeres de Mariola, els quatre membres de la banda han participat a la gravació durant aquest hivern a la serra que posa nom a la seua llar. El resultat és un curtmetratge narratiu on l’argument presenta dos joves que tracten d’alliberar-se de les cordes que els mantenen captius. El curt suposa, també, el primer capítol d’un relat que tindrà conclusió en un pròxim llançament abans de l’estrena definitiva del disc.

La Lluita comença en març

Mans és el primer passatge del nou treball d’Inèrcia, un EP que portarà com a títol Lluita i que es publicarà el pròxim mes de març. Després de No és cap simulacre (Mésdemil, 2012) i Sendes salvatges (Mésdemil, 2015), la formació composta per Aitor Estan (veu i guitarra), Pau Tudela (guitarra), Patri Montava (bateria) i Saül Sempere (baix) va tornar a l’estudi seguint el camí cap a la maduresa sonora.

El viatge els va portar fins als legendaris estudis Garate Studio, al País Basc, on van gravar el disc de la mà de Kaki Arkarazo. En les cinc cançons de Lluita, la banda conserva la seua essència punk rock i, al mateix temps, desenvolupa una faceta exploradora cap a altres territoris, com ara l’electrònica. Sense abandonar les influències d’on va germinar la seua vocació, com Green Day o Biffy Clyro, la banda ha trobat noves inspiracions en altres bandes anglosaxones, com ara Paramore, Twenty One Pilots o Bring Me The Horizon. Tot per a donar-li forma a un àlbum que gira al voltant del concepte del títol.

No es tracta, però, de la lluita més evident, la que enfronta persones contra persones, sinó també la batalla que reclama cada individu des que desperta al matí: contra les injustícies quotidianes, l’esclavitud dels estereotips o els simples mecanismes que fan previsible una vida. Mans marca l’inici d’una nova aventura. Els següents capítols arribaran abans que la primavera. I, en l’horitzó, els escenaris esperen Inèrcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa