Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat es personarà en el cas de la construcció del circuit de F1 on Camps apareix com a investigat

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha enviat un escrit autoritzant l’Advocacia de la Generalitat perquè exercite “quantes accions resulten pertinents” per a “defensar els interessos públics” i que es persone en la nova causa que investiga la construcció del circuit de Fórmula 1.

La decisió es produeix després que aquest dimecres el jutjat d’Instrucció número 17 de València citara a declarar els investigats en el procediment judicial que ha obert en relació amb les adjudicacions realitzades els anys 2007 i 2008 per l’entitat pública de la Generalitat GTP pels contractes relatius a les obres de connexió de l’Albereda-Avinguda França-Port i condicionament de la Marina Real dins de les obres per a la realització del Gran Premi de Fórmula 1 a València, segons ha informat aquest departament en un comunicat.

El jutjat d’Instrucció número 17 de València ha citat a declarar com a investigat l’expresident de la Generalitat Francisco Camps en una causa oberta per presumptes irregularitats en la construcció del Circuit de la F1 a València. Entre els citats en aquest procediment, que està declarat secret, hi ha almenys huit investigats, la majoria càrrecs públics de l’època del PP i administradors d’empreses, entre ells l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, l’exconseller d’Infraestructures Mario Flores i l’exsecretari autonòmic d’aquesta mateixa conselleria Victoriano Sánchez Barcaiztegui.

La Conselleria d’Habitatge ha recordat que va remetre durant el passat any a la Guàrdia Civil tota la documentació sol·licitada per la Fiscalia en relació amb aquests assumptes, que incloïen, a més, l’acreditació dels possibles justificants de les despeses abonades per la Generalitat a l’exconseller Flores i al seu número dos Victoriano Sánchez Barcaiztegui amb motiu del viatge realitzat l’any 2008 a Dubai i Bahrain per a visitar el circuit de F1.

“La Generalitat va més enllà i no solament ha complit amb la seua obligació de col·laboració amb la justícia sinó que també ha de complir amb la seua obligació de defensar l’interés públic dels valencians en una causa que està sent investigada i per la qual l’Administració va pagar 100 milions d’euros”, ha indicat Salvador.

Així, ha recordat que les obres de la construcció del circuit de la Fórmula 1 van costar 100 milions d’euros solament al departament que dirigeix Salvador, dels quals hi ha un crèdit de 60 milions que es va començar a amortitzar en 2016 a raó de 7,5 milions d’euros per exercici fins a 2023.

Per tot açò, ha assenyalat que la Generalitat es personarà en aquesta causa amb l’objectiu primordial “d’intentar recuperar la major part dels fons públics que hagen pogut resultar sostrets de l’erari públic de la Generalitat”.

La celebració de la F1 a València s’investiga, a més, en un altre procediment judicial, que duu el jutjat d’Instrucció número 2, per presumptes irregularitats en l’organització de la carrera, arran d’una querella formalitzada per la Fiscalia per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. En aquest cas també s’investiga Camps la declaració del qual estava prevista per al mes de gener però que va haver de suspendre’s sine die per uns problemes en la notificació d’uns correus electrònics.

Comparteix

Icona de pantalla completa