Diari La Veu del País Valencià
Activat l’avís groc per temperatures molt baixes de fins a -8ºC a l’interior del País Valencià

El País Valencià està aquest divendres en avís groc per temperatures molt baixes, que podrien arribar als -8ºC en zones d’interior com ara Morella (els Ports), segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). La predicció apunta a cels poc nuvolosos que augmentaran a intervals nuvolosos a la vesprada. Les temperatures seguiran sense canvis, encara que les màximes pujaran a l’interior de la meitat nord.

Aemet ha previst gelades generalitzades en l’interior, febles en general, així com en l’interior de les zones litorals. En el nord i interior de la demarcació de Castelló bufarà vent del nord-oest moderat, que augmentarà a fort al final del dia, mentre que a la resta serà variable fluix en general.

A la demarcació d’Alacant, els termòmetres oscil·laran a Alcoi entre els -2 i els 9 graus; a la ciutat d’Alacant, entre 3 i 12; a Dénia, entre 4 i 11, i a Oriola, entre 2 i 13. Així mateix, a Castelló de la Plana es registraran valors entre 2 i 12 graus; Morella, entre -8 i 4; la Vall d’Uixó, entre 1 i 12, i a Vinaròs les temperatures estaran entre 3 i 12 graus. Finalment, a la demarcació de València, les mínimes i màximes seran de 3 i 12 graus a Gandia, i de 2 i 12 en la ciutat del Túria, mentre que a zones d’interior com Ontinyent se situaran entre -2 i 10 graus i a Requena entre -4 i 10 graus.

Mínimes de -8,3ºC

Les temperatures mínimes han caigut durant la matinada de divendres fins als -8,3 graus a Vilafranca; fins a -6,2, a Fredes, i fins a 5,3, a Castellfort, a la demarcació de Castelló. Després d’una nit molt freda a tot l’interior a poc a poc es van recuperant les temperatures i des de les 7 del matí s’ha reincorporat el dispositiu de nevades del Consorci Provincial de Bombers de Castelló. “A l’espera del vent, hui el gran problema és el gel”, han explicat des d’aquest cos.

El 112 ha informat que no hi ha vies tancades, però que es requereixen cadenes en trams de la N-232a. A més, demana precaució als conductors davant l’existència de plaques de gel.

Segons Aemet, encara segueix havent-hi molta neu a l’interior de la demarcació de Castelló, ja que les temperatures tan baixes d’aquests dies han impedit la seua fusió. A Vilafranca continua havent-hi una capa de 20 centímetres de neu.

Comparteix

Icona de pantalla completa